Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset “Birleşe birleşe kazanacağız”

“Birleşe birleşe kazanacağız”

14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimler için Türkiye’yi dolaşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı Antalya’da on binler karşıladı. Akşener ve Yavaş yaptıkları konuşmalarda hukukun üstünlüğü vurgusu yaparak birleşe birleşe kazanacağız mesajı verdi.

6 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Birleşe birleşe kazanacağız”

DSC_0068-1

Kepez ilçesinde yapılan mitinge Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, CHP milletvekilleri, CHP’li ve İYİ Parti’li belediye başkanları, Millet İttifakı’nın 28. Dönem milletvekili adayları, parti yöneticiler, üyeler ve halk katıldı. 

DSC_0094
“HER ŞEY GÜZEL OLACAK”
İYİ Parti Genel Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan önce halkı selamlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Ablam gelmiş, mevkidaşım Ankara’dan abim gelmiş. 31 Mart seçimlerinden önce 19 Mart’ta yine buradan sizlere genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu, ablam Meral Akşener ile seslenmiştik. Sizlerin desteği ile o günden bugüne çalmadan çırpmadan geldik. 14 Mayıs’tan sonra da yine buradan 13.Cumhurbaşkanı’mız Kemal Kılıçdaroğlu ile size sesleneceğiz. Yine baharlar gelecek, her şey güzel olacak sizleri Allah’a emanet ediyorum” diye konuştu.

DSC_0114-1
“TÜRK MİLLETİ’NİN KARNI BOŞ LAFLARA TOK”
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “2019 yılında bir millet-ittifakı kuruldu. Allah nasip etti sizlerin desteği ile belediye başkanı olduğumuzda nelerin olabileceğini gösterme fırsatı bulduk. Önceki seçim döneminde korku ve nefret siyasetini duymaya başladık. Biz olmazsak memleket batar dediler. Mansur Yavaş seçilirse belediyeye PKK’lılar atanacak dendi. Faturalarız PKK’lılar getirecek dediler. Ankaralılar inanmadı. Şu an faturalarınızı Ankara’nın gencecik temiz gençleri temsil ediliyor. İstanbul seçimini iptal ettiler. Ondan sonra beka meka söylemez oldular. Tam tersine Ankara’yı biz kazanınca devletin bekasının kazandığını gördüler. Seçime gidildi. Baktılar seçim kazanılmayacak. Yedek kuvvetlerini sundular. Yedek kuvvetleri kim? Osman Öcalan. Bu seçimde de aynı suçlamalar ile karşı karşıyayız. Bekliyoruz saldırılar nereye gidecek. Millet ittifakındaki insanlar tertemiz duygularla bir araya gelmiş insanlar. Onlar kandilden bahsediyorlar. Türk milletinin boş laflara karnı tok. Herkesi terörist ilan ettiler. Yüzde 51’i almak için bize oy veriyorsan veriyorsun. Vermiyorsan teröristsin dediler. PKK’nın isteklerine bakın, HÜDA-PAR’ın isteklerine bakın aynı. Bizim kandilin şantajlarına eğecek boynumuz yok. Bunları seçerseniz Mekke düşecek dendi. İstanbul seçimlerinde Mursi Mi, Sisi Mi dendi. Binali Bey seçimleri kazanmadı ancak kendileri Sisi ile tokalaşmasını bildiler” diyerek AKP iktidarına yüklendi.

DSC_0037-1


“ÇOCUKLARI ÜŞÜMEYE TERK ETMEDİK”
“Kızılay’ın yaptıklarını gördünüz” diyerek depremler sonrası depremzedeler için kullanılabilecek çadırların parayla satıldığını hatırlatan Başkan Mansur Yavaş, “Kızılay başkanını desteklemediklerini söylediler ancak görevden dahi alamadılar. Deprem bölgesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çadırlarını kaldırıyorlar Erdoğan görmesin diye. Çevresindekiler Erdoğan’a doğru düzgün bilgi vermiyorlar. Yine seçimlerden önce Mansur Yavaş gelirse ‘sizi işten atacaklar’ diyerek korkuttular. Kimse işten atılmadı. Çalışanlar alın terinin karşılığını alıyorlar. Kimse zorla maça, mitinge götürülmüyor. Yardımlar kesilecek dendi. Kesilmediği gibi daha da yaygınlaştı. Başkent kart dünyanın her yerinde geçerli. Aileler, çoluğunun, çocuğunun ne ihtiyacı varsa alabiliyor. Karadeniz’de doğalgaz bulundu. Doğalgaz ücretsiz olacak dediler. Geçen yıl dağıtamadılar. Aynı yıl ben Ankara’da 200 bin aileye doğalgaz verdim. Ailelerin çocuklarını üşütmedim” diye konuştu.

DSC_0071-2
“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ÇOCUKLARIMIZDIR”
Başkan Yavaş, “Çocuklarımız daha iyi eğitim alsın diye, durumu olmayan çocukların servis paralarını ödüyoruz, kantin ve kırtasiye ücretlerini veriyoruz. Geçen yıl Üniversite öğrencilerine yurt veremediler. Tüm üniversite öğrencilerini sahiplendik. Yurtları, otelleri açtık. Demek ki belediye değişince çok şey değişiyor. Belediyenin neden değişmesini istemediler? Çünkü parsel parsel satıyorlar, imar rantı veriyorlar. Vatandaşın parasını dinozor parklarla har vurup harman savuruyorlar. Biz, kimin ne ihtiyacı var oradayız. En büyük projemiz Ankara halkını zengin etmek. Sayın Soylu, ‘biz giderse 1 hafta bile ekonomiyi idare edemezler. 30 bin nüfuslu ilçeyi yöneten kişi Büyükşehir’i yönetemez. Bütçede açık verirler’ dedi. Biz, geçmişe yönelik borçları ödedik. Bazı alacaklarımızı alamazken bile her şeye yetişiyoruz. Bize yetkiyi Ankara’da verdiniz. Kendimizi ispat ettik 14 Mayıs günüde Kemal Kılıçdaroğlu’na, Millet-İttifakının neleri güzel yapabileceğini ispat etme hakkını vermenizi rica ediyorum” diye konuştu.

DSC_0127
“KORKMADIK, ÇALMADIK”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Uzun zamandır kendi kendini övdüren bir dille, övmediği zaman söven bir dille bizi birbirimize düşüren bir yapıyla karşı karşıyayız. Biz 14 Mayıs’ta gerekeni yapacağız. Tam 21 yıldır herkesle kavga ettiler. Doğduğu yer ile, kıyafeti yüzünden hareket ettiler. Umarım 14 Mayıs akşamında Recep Bey ve arkadaşlarının Cumhurbaşkanlığı makamından saygıyla uğurlandığı ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun alkışlarla geldiği Cumhurbaşkanlığı’nı göreceğiz. Biraz evvel iki büyükşehir belediye başkanımızı dinledik. İki başkanımızda çok önemli şeyler anlattı. Bu ülkeyi hep birlikte tekrar yükselteceğiz. İYİ Parti kuruldu ve her şey değişti. Korktuk mu hayır. Çaldık mı hayır. Birleşe birleşe kazandık. Önce 2018’de Millet İttifakı’nı kurduk ve bu günlere geldik. Bu günlere gelirken olmadık hakaretler ile karşılaştık. Şimdi aynı anda hem FETÖ’cü hem PKK’lı hem ateist olduğumuzu söylediler. Bizi kafir ilan ettiler. AKP kafayı bize bunları söyleyerek yedi. Dolayısıyla kişi kendinden bilirmiş. Bu millet milli iradeye el sürdürmez. Millet onlara öyle bir Osmanlı tokadı atacak ki felekleri şaşacak. Güzel İstanbullular 2019 Yerel Seçimlerinde binlerce farkla Ekrem İmamoğlu’nu başkan seçti” diye konuştu

DSC_0146
“HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KURACAĞIZ”
Akşener, “Kandilin teröristini görücüye çıkardılar. Bebek katilinin mektubunu okuttular, Sinan Ateş’in katilini bulamayanlar, cinayeti örtenlere hesabını soracağız. Ben başbakan olmaya talibim ama onunla bununla işler yaparak pazarlık yaparak değil sizlerin helal oyları ile başbakan olmak istiyorum. Oyları aldıktan sonra Sinan Ateş’in kızlarının, eşinin gözyaşlarını silmek için o katilleri bulmak benim boynumun borcu. Yemin olsun ki katilleri bulacağız. Bugün Sinan’ın katillerini bulmayanlar, bebek katilinin mektubunu okuttular. Biz eğilmedik, bükülmedik, biz başkaldıracağız, gök yüzüne bakacağız. Bu arkadaşlar adam kayırmaya o kadar alıştılar ki, ekonomiyi berbat etmeye o kadar alıştılar ki, bizlere oculuk buculuk üzerinden saldırmaya devam ediyorlar ama millet gerekeni yapacak. Seçimi kazanacağız. 2020’de çalınan sorular sebebi ile KPSS’de hakkını kaybetmiş, mağdurların mağduriyetini gidereceğiz. Esnafın yanında olacağız. Antalya’da kiralar uçmuş gitmiş, bir memurun Antalya’da yaşama imkanı yok. Emekliler hak ettiğini alacak. Yargının bağımsız, hakimin korkusuz ve tarafsız olduğu bir yargı sistemini inşa edeceğiz. Hukukun üstünlüğünü sağlayacağız. Tüm bunları göz önüne alarak sizlerden oy istemek için karşınızdayım. Bu işi bu seçimde bitireceğiz. Tam 3 yıl boyunca dolaştım ve sizleri dinledim. Şimdi sizlerin oylarını talibiz. Hep birlikte Atatürk’ün kurduğu güzel ülkeyi hak ettiği yere getireceğiz” diye konuştu.

DSC_0143DSC_0134-3DSC_0133-2DSC_0107-3DSC_0067DSC_0065-1

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kılıçdaroğlu: Bu seçim Türkiye’nin var olma, yok olma seçimi

Kılıçdaroğlu: Bu seçim Türkiye’nin var olma, yok olma seçimi