Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Bakan Kacır'dan gelecek yıl için 10 milyar dolar ihracat müjdesi

Bakan Kacır'dan gelecek yıl için 10 milyar dolar ihracat müjdesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Aydın Üniversitesi'nin 2023-2024 Akademik yılı açılış törenine katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Kacır'dan gelecek yıl için 10 milyar dolar ihracat müjdesi
KAYNAK: İHA

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 2023-2024 Akademik yılı açılış törenine katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Kacır, "Milli Teknoloji Hamlesi Türkiye’nin tam bağımsızlık iddiasıdır. 2024'te savunma sanayinde 10 milyar dolar ihracat yapılacak" dedi.

Bakan Kacır, İstanbul Aydın Üniversitesi 2023-2024 Akademik yılı açılış töreninde öğrencilerle bir araya gelerek, "Milli Teknoloji Hamlesi" başlıklı bir ders verdi. Konuşmasında, Türkiye'nin askeri insansız hava aracı üretiminde dünya birincisi olduğunu ve savunma sanayindeki ihracatın hızla arttığını vurguladı. Kacır, savunma sanayi ihracatının bu yıl 6 milyar dolara ulaştığını ve gelecek yıl 10 milyar dolarıhedeflediğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin teknolojik bağımsızlığı sağlamak için "Milli Teknoloji Hamlesi"ne büyük önem verdiğini ifade etti.

AW061536_01

Türkiye'nin kritik teknolojilerde bağımsızlık hedefine yönelik çalışmaları devam ediyor

Bakan Kacır, Türkiye'nin son yıllarda birçok alanda büyük başarılara imza attığını da vurgulayarak, otomotiv, güneş paneli üretimi, beyaz eşya üretimi, ticari araç ve çimento üretimi gibi sektörlerdeki liderliği ve askeri insansız hava aracı üretimindeki birinciliği örnek olarak verdi. Kacır, Türkiye'nin kritik teknolojilerde bağımsızlık hedefine yönelik çalışmalarının artarak devam edeceğini söyledi. Ayrıca, Bakan Kacır İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını da eleştirerek, insanlık suçu işlendiğini ve dünya genelinde bu zulme sessiz kalındığını ifade etti. Törende ayrıca, öğrencilere tavsiyelerde bulunan İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, öğrencilere fark yaratmaları ve muhalefeti yaşatmaları gerektiğini belirtti. Rektör Prof. Dr. Yadigar İzmirli ise yeni öğrenim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyerek öğrencileri tebrik etti.

AW061536_03

Törenin sonunda, üniversite bünyesinde bilimsel çalışmaları ve başarılarıyla öne çıkan öğretim üyelerine ödüller verildi. Prof. Dr. Lokman Talib, Prof. Dr. Beşir Şahin, Prof. Dr. Nasratullah Zarghami Soltanahmedi ve Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Şimşek gibi isimler, bilimsel çalışmalarıyla dikkat çekerek ödüle layık görüldüler.

AW061536_02

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sağlık Bakanlığı'ndan yaşlılara özel hizmet

Sağlık Bakanlığı'ndan yaşlılara özel hizmet