Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Teknoloji Türkiye teknolojide ilerliyor

Türkiye teknolojide ilerliyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Türkiye'nin teknoloji alanındaki yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye teknolojide ilerliyor
KAYNAK: İHA

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin teknoloji alanındaki ilerleyişini değerlendirdi. Kacır, Türkiye'nin elektrikli araç başına düşen hızlı şarj istasyonu sayısında Avrupa'da birinci olduğunu belirterek, 'Bu alandaki liderliğimizi sürdürmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.' dedi.

Kacır, 2024 yılında Türkiye'ye 5 Avrupa Dijital İnovasyon Merkezi kurulacağını da duyurdu. Bu merkezler ile Türkiye'nin dijital dönüşümüne katkı sağlanacağını belirten Kacır, "Bu merkezler, Türkiye'nin dijital alandaki küresel rekabet gücünü artıracak." diye konuştu.

Türkiye'nin milli haberleşme uydusu Türksat-6A'nın testlerinin büyük ölçüde tamamlandığını belirten Kacır, 'Uydumuz, 2023 yılı sonunda uzaya fırlatılacak' ifade etti.

Kacır, geliştirdikleri milli hava-hava füzeleri Gökdoğan ve Bozdoğan ile İHA ve insansız deniz aracı platformlarından atılabilecek yeni nesil füze ailesi Kuzgun'un 2024'te Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine ekleneceğini de duyurdu.

Kacır, 'Bu füzeler, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gücüne güç katacak.' diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kumluca Atatürk Stadyumu’nda Çalışmalar Hız Kesmiyor

Kumluca Atatürk Stadyumu’nda Çalışmalar Hız Kesmiyor