Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Sağlık Şifa deposu kuşburnundaki tehlikeye dikkat! Fazlası zarar

Şifa deposu kuşburnundaki tehlikeye dikkat! Fazlası zarar

Kış aylarının vazgeçilmezlerinden olan kuşburnu, lezzeti ve faydalarıyla dikkat çekerken, fazla tüketildiğinde zehirlenmelere yol açıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Şifa deposu kuşburnundaki tehlikeye dikkat! Fazlası zarar
KAYNAK: İHA

Sonbaharın gelmesiyle kışlık hazırlıklar da başladı. Kendiliğinden yetişen kuşburnu bu hazırlıkların başında yer alıyor.

Kuşburnunun neye faydası var?

Kuşburnu, dikenli çalılarda yetişen nohut şeklinde kırmızı bir meyve. Kuşburnu içerdiği B1, B2, C ve K vitaminleri ile şifa saçıyor. Vazgeçilmez lezzetler arasında yer alan kuşburnu, dikenlerin arasından tek tek özenle toplanarak; marmelat, komposto olarak işleniyor ya da kurutularak çayı yapılıyor.

Kuşburnu fazla tüketilirse ne olur?

Kuşburnu, içeriğindeki birçok vitamin ile bağışıklık sistemine fayda sağlıyor ancak fazla tüketildiğinde de yarardan çok zarar verebiliyor. Bu konuda uyarıda bulunan Uzman Diyetisyen Gülsüm Hazman şunları söyledi: “Kuşburnu Türkiye'nin hemen her bölgesinde yetişen çalı formunda ve nohut şeklinde kırmızı meyveleri olan bir bitkidir. Soğuk havaya dayanıklı olduğu için özellikle Sivas bölgesinde çok fazla miktarda yetiştiği görülmektedir. Özellikle bitkisel çay, marmelat, nektar tüketiminde kullanılmaktadır. Kuşburnu yüksek oranda C vitamini içerir. Aynı zamanda B1, B2 ve K vitamini içerir. Yüksek antioksidan bileşenler içerdiği içinde bağışıklığı güçlendirici etkisi bulunur. Bu nedenle yaklaşan kış aylarını da göz önünde bulundurduğumuzda biz uzmanlar kuşburnuyu kesinlikle tavsiye ediyoruz. Tabi ölçülü şekilde kullanmayı öneriyoruz. Çok fazla tüketildiği takdirde vücutta toksik etki oluşturur bunun neticesinde zehirlenmeler yaşanabilir.”

Kuşburnu Şifa deposu

Kuşburnunun her yerde yetiştiğini belirten Mustafa Çengel, “Kuşburnu Allah'ın verdiği çok şifalı bir meyvedir. Marmelatı, çayı yapılır. Özellikle ıhlamura ekleyip kaynattığımızda tam bir şifa deposu olur. İçerisinde C vitamini barındırır. Özel bir yer gerekmez her yerde yetişir” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
SpaceX Starship Roketinin 5. Deneme Fırlatışını Başarıyla Tamamladı

SpaceX Starship Roketinin 5. Deneme Fırlatışını Başarıyla Tamamladı