Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Sağlık Az su tüketimi hastalıkları tetikliyor! Su tüketimi nasıl olmalı?

Az su tüketimi hastalıkları tetikliyor! Su tüketimi nasıl olmalı?

İç Hastalıkları Uzmanı, su tüketiminin kritik etkilerine dikkat çekti ve kronik hastalıklarda su dengesinin korunmasının önemini anlattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Az su tüketimi hastalıkları tetikliyor! Su tüketimi nasıl olmalı?
KAYNAK: İHA

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Rıdvan Sivritepe, suyun vücudun temel yapı taşlarından biri olduğunu ve hücrelerin işlevi için hayati önem taşıdığını vurguladı.

"Yeterli su alımı, metabolizmayı düzenler, vücut ısısını dengeler, besin maddelerinin taşınmasına yardımcı olur ve atık maddelerin vücuttan atılmasını sağlar" diyen Sivritepe, su tüketiminin genel sağlık üzerindeki etkilerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti.

"Kronik hastalıklarda dehidratasyon riski"

Kronik hastalıklara sahip bireylerde dehidratasyon riskinin yüksek olduğunu belirten Sivritepe, bu kişilerin su dengesine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Özellikle diyabet hastalarında yüksek kan şekerinin idrarda artmış su kaybına yol açabileceğini, böbrek hastalarında ise sıvı dengesizliğinin ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirtti. Dehidratasyonun erken fark edilmesinin böbrek yetmezliği, elektrolit dengesizliği ve düşük kan basıncı gibi ciddi komplikasyonların önlenmesinde kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.

Su tüketimi nasıl olmalı?

Doç. Dr. Rıdvan Sivritepe, sağlıklı bireylerde günlük su ihtiyacının 2-3 litre arasında değiştiğini belirtti. "Örneğin, 70 kilo olan bir bireyin günlük yaklaşık 2,5 litre su tüketmesi gerekmektedir" diyen Sivritepe, su tüketiminin bireyin kilosu, aktivite düzeyi ve sağlık durumu gibi faktörlere göre ayarlanması gerektiğini söyledi. Kronik hastalığı olan bireylerde ise bu miktarın hastalığın türüne göre değişebileceğini ifade etti. Özellikle böbrek hastalarında su alımının kısıtlanabileceğini, diyabet hastalarında ise artırılabileceğini belirtti.

"Yetersiz su tüketimi hastalıkları tetikliyor"

Kronik hastalıklar üzerinde su tüketiminin büyük bir rol oynadığını vurgulayan Sivritepe, "Yetersiz sıvı alımı, kan hacminin azalmasına ve kalbin yükünün artmasına neden olabilir. Dehidratasyon, kalp ritim bozukluklarına yol açabilir" dedi. Ayrıca, yeterli su tüketiminin diyabet, böbrek hastalıkları ve obezite gibi durumlarda eklem sağlığına da olumlu katkı sağladığını ifade etti.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rojin Kabaiş İçin Arama Çalışmaları 16 Gündür Devam Ediyor

Rojin Kabaiş İçin Arama Çalışmaları 16 Gündür Devam Ediyor