Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Sağlık Kahvaltı yapmadan okula giden çocuklar için ne yapılmalı?

Kahvaltı yapmadan okula giden çocuklar için ne yapılmalı?

Beslenme uzmanı, kahvaltı yapmadan okula giden çocuklar için sağlıklı ara öğünlerin eklenmesinin önemine dikkat çekti. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Kahvaltı yapmadan okula giden çocuklar için ne yapılmalı?
KAYNAK: İHA

Okulların açılmasıyla birlikte çocukların beslenme düzenlerinde değişiklikler yaşandığını belirten Diyetisyen Şükriye Eral, velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Eral, kahvaltı yapmayan çocukların yanlarına sağlıklı ara öğünler koyulmasını önerdi ve kahvaltı yapmadan okula giden çocukların kuruyemiş, hurma, yoğurt gibi besinlerle desteklenebileceğini ifade etti.

"Çocukların Kan Değerleri Takip Edilmeli"

Diyetisyen Eral, çocukların dönem başında kan tahlili yaptırarak vitamin ve mineral seviyelerinin kontrol edilmesini önerdi. "Özellikle demir ve D vitamini eksikliği olan çocuklar sabahları zor uyanabiliyor. Kan şekeri problemleri olan çocuklarda ise derslerde dikkat dağınıklığı ve konsantrasyon eksikliği gibi sorunlar görülebiliyor" dedi. Eksikliklerin belirlenmesi halinde, doktor kontrolünde besin takviyeleri ve supplementlerin kullanılabileceğini söyledi.

"Ara Öğünlerle Çocukların Enerji Seviyesi Dengelenmeli"

Kahvaltı yapmayan çocuklar için ara öğünlerin önemine değinen Eral, "Çocuklar bazen kahvaltıyı atlayıp uykuyu tercih edebiliyor. Bu durumda onları aç okula göndermemek için hurma, kuruyemiş ve süt gibi besinlerden oluşan ara öğünler ekleyebiliriz. Böylece öğle yemeğine kadar dengeli bir enerji sağlayabiliriz" dedi. Ayrıca, akşam yemeklerinin öğle yemekleriyle uyumlu şekilde düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

"Kantin Alışverişine Dikkat Edilmeli"

Çocukların okul kantinlerinden abur cubur tüketimini azaltmak amacıyla harçlık kısıtlamasının önemli olduğunu belirten Eral, "Çocuklarımıza yüksek miktarda harçlık vermeyelim ki kantinden abur cubur almaya yönelmesinler. Yanlarına kuruyemiş ve süt grubu gibi sağlıklı atıştırmalıklar koyarak, okuldan ekstra bir şey almalarını önleyebiliriz" şeklinde konuştu.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bulgaristan'da asgari ücret ne kadar?Mesleklere göre ortalama maaşlar

Bulgaristan'da asgari ücret ne kadar?Mesleklere göre ortalama maaşlar