Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Sağlık Estetikte sahte ürün tehlikesi: Kare kodlara dikkat!

Estetikte sahte ürün tehlikesi: Kare kodlara dikkat!

Son zamanlarda estetik işlemlerinde sahte ürünlerin kullanımında artış görülüyor. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı riskleri anlattı

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Estetikte sahte ürün tehlikesi: Kare kodlara dikkat!
KAYNAK: İHA

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık, son dönemdeki sahte ürünle estetik operasyonlarına dikkat çekti.

Sahte botoks ve dolgu ürünlerinin özellikle ekonomik sebeplerle tercih edilmesinin ciddi bir halk sağlığı sorunu haline geldiğini ifade eden Opr. Dr. Emre Kıymık, sahte botoks sonrası geçici körlük, kaş düşmesi ve yutkunma güçlüğü gibi ciddi komplikasyonların ortaya çıkabileceğini söyledi ve ekledi: "Sahte ürünlerle dolgu ve botoks tarzında işlemler yapılıyor. Bu tür ürünlerin içeriklerinde ne olduğunu yüzde 100 tespit edemiyoruz. Ne olduğunu bilmiyoruz. Çok sıkıntılı komplikasyonlar gelişmektedir. Sahte botoks sonrası geçici körlük, kaş düşmeleri, yutkunma güçlüğü tarzında bulgular gerçekleşmektedir. Bu durum kişinin hayatını çok ciddi anlamda olumsuz etkilemektedir. Hatta ölümle sonuçlanan vakalar oluşabilmektedir." dedi.

Sahte Ürünler Piyasada Yaygın

Sahte dolgu ve botoks ürünlerinin içeriğinin bilinmediğini ve bu nedenle ciddi komplikasyonların gelişebileceğini vurgulayan Dr. Kıymık, "Kullanılan botulinum toksin ürününün dozajı çok önemlidir. Sahte ürünlerin içinde bu toksinin olup olmadığını bilmiyoruz. O yüzden çok ciddi halk sağlığı tehdididir. Bu tip sahte ürünlerden kaçınmak gerekiyor." sözleriyle tehlikeye dikkat çekti.

kare kodlara dikkat!

Dr. Emre Kıymık, estetik işlemlerde kullanılan ürünlerin orijinalliğinin sorgulanmasının önemini vurgulayarak, "Halkımızın bu tip durumlarda uygulanacak ürünün ne olduğunu bilmeleri önemlidir. Bu ürünlerin kare kodları vardır. Kare kodları istedikleri takdirde okutabilmelidirler. Burada ürünün orijinal ürün olup olmadığını sorgulayabilirler. Bu sahte ürünleri en büyük tercih sebebi ekonomik sebepler oluyor. Sahte ürünler piyasadaki ürünlerin neredeyse 4'te 1 fiyatına satılıyor. Dolgu dediğimiz hyalüronik asit içerikli ürünlerde de oldukça sahte ürün gözlenmektedir. Güzellik merkezlerinde bu tip sahte ürünlerde uygulama yapılması çok sık olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu durum doku ölümlerine sebebiyet verebilmektedir. Özellikle dudakta, burunda, gözaltlarında çok ciddi hayati tehlikelere varan problemler oluşturabilmektedir. İnsanlar bu tip işlemleri güzellik salonlarını gerçekleştirmemelilerdir. Bu işlemleri plastik cerrahi uzmanları, dermatoloji uzmanları, Sağlık Bakanlığımızın 2008 yılına kadar vermiş olduğu medikal estetik hekim sertifikası olan hekimlerimizdir. Bu tip ürünleri yaptırmak istediğimizde bunlara çok dikkat etmeliyiz. Bu tip sahte ürünlere bağlı işlemler sonucu oluşan komplikasyonlarla çok ciddi hastalarımız gelmektedir." uyarısında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Discord Soruşturmasında Tutuklu Sayısı Yükseliyor!

Discord Soruşturmasında Tutuklu Sayısı Yükseliyor!