Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Sağlık Alanya'da işitme sağlığı bilinci artıyor

Alanya'da işitme sağlığı bilinci artıyor

Alanya Belediyesi, işitme sağlığı farkındalığını arttırmak amacıyla bilgilendirme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Odyolog Ayşenur Şanlı önderliğinde yapılan bilgilendirme faaliyetleri, işitme sağlığının önemini vurgulayarak toplumun bilinçlenmesine katkı sağlıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Alanya'da işitme sağlığı bilinci artıyor

Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Aile, Kadın Destek ve Engelli Koordinasyon Merkezi, toplumda işitme sağlığına dair farkındalığı artırmak adına çeşitli bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, 3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü'nde Alanya Belediyesi Odyologu Ayşenur Şanlı tarafından önemli bilgiler içeren broşürler sanayi çalışanlarına, cuma pazarı esnafına ve vatandaşlara dağıtıldı.

Kulak ve İşitme Sağlığının Önemi Üzerine Bilgilendirme

Odyolog Ayşenur Şanlı, dağıtılan broşürler aracılığıyla işitmenin insan yaşamındaki kritik rolüne dikkat çekti. İşitme kaybının sadece duyma yeteneğini etkilemekle kalmayıp, aynı zamanda sosyal aktiviteyi azaltarak, izolasyon ve yaşam kalitesinde düşüşe neden olabileceğini vurguladı.

Kulak Temizliği ve Önemi Hakkında Uyarılar

"Kulak çubuğu kulak ve işitme sağlığını tehlikeye atar" diyen Şanlı, kulak temizliği konusunda önemli uyarılarda bulundu. Kulak kiri temizliğinin vücut için önemli bir savunma mekanizması olduğunu belirterek, kontrolsüz kulak temizliğinin kulak zarı yırtılmasına neden olabileceğini ifade etti. Bu tür durumlarda uzman bir kulak burun boğaz hekimine başvurmanın önemini vurguladı.

Yüksek Gürültünün Zararlarına Dair Uyarılar

Gürültüye bağlı işitme kaybının önemine de değinen Şanlı, yüksek gürültünün günlük yaşamı olumsuz etkileyebileceğini ve geri dönüşü olmayan işitme kaybına neden olabileceğini belirtti. Bu noktada, vatandaşları yüksek ses seviyelerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail'in Kuşatma Altındaki Gazze Şeridi'nde Yiyecek Olarak Yabani Bitkiler Satılıyor

İsrail'in Kuşatma Altındaki Gazze Şeridi'nde Yiyecek Olarak Yabani Bitkiler Satılıyor