Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Samsun Şehir Hastanesi inşaatında kriz! Taşeron firma iş bıraktı

Samsun Şehir Hastanesi inşaatında kriz! Taşeron firma iş bıraktı

Samsun Şehir Hastanesi inşaatında elektrik işini yapan taşeron firma, ödeme alamadığı gerekçesiyle iş bırakınca gerginlik çıktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Samsun Şehir Hastanesi inşaatında kriz! Taşeron firma iş bıraktı
KAYNAK: İHA

Sağlık Bakanlığı'nın öz kaynaklarıyla yapımı devam eden Samsun Şehir Hastanesi inşaatında, elektrik işlerini yürüten taşeron firma olan Teknor, ana yüklenici firma Gürbağ Group'tan ödeme alamadığı iddiasıyla çalışmayı durdurdu. Elektrik firması, alacaklarının ödenmemesi nedeniyle iş bıraktıklarını ve hastane inşaatında kalan malzemelerini almaya gittiklerini belirtti. Ancak elektrik firması çalışanları, inşaat sahasına alınmadı.

Gerginlik yaşandı

Elektrik firması çalışanlarının inşaat alanına girişine izin verilmemesi üzerine gerginlik yaşandı. Durumun daha fazla olumsuzluk yaratmaması için olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis, inşaat alanında gerekli önlemleri alarak taraflar arasında olası bir çatışmayı önledi.

Yüklenici Firma Hukuki Süreci Başlattı

Ana yüklenici firmanın inşaat yetkilisi, yaşanan durumun bir işveren ve taşeron anlaşmazlığı olduğunu ifade etti. Yetkili, "Şu anda konu hukuki süreçte. Taşeron firma ile yaşanan ödeme sıkıntıları nedeniyle resmi adımlar atıldı" diyerek olaya dair açıklamalarda bulundu.

Elektrik Firması: "Malzemelerimiz İçeride Kaldı"

Teknor isimli elektrik firmasının yetkilileri ise içeride malzemelerinin kaldığını ve ana yüklenici firmanın ödemelerini yapmadığını belirterek, mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi. Firma yetkilileri, alacaklarının ödenmesini talep ettiklerini ve yaşanan bu anlaşmazlığın çözülmesi için yasal süreç başlatacaklarını bildirdi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emekli maaşları artıyor: En düşük tutar bu seviyede olacak

Emekli maaşları artıyor: En düşük tutar bu seviyede olacak