Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Sosyal medya kullanımı burun estetiklerini artırdı

Sosyal medya kullanımı burun estetiklerini artırdı

Sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte estetik kaygıların arttığını belirten Kulak Burun ve Boğaz Uzmanı, yaş riskine dikkat çekti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sosyal medya kullanımı burun estetiklerini artırdı
KAYNAK: İHA

Kulak Burun ve Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ahmet Sacit Özbay, sosyal medyanın etkisiyle artan burun ameliyatları üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Dr. Özbay, sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte estetik kaygıların arttığını ve rinoplasti ameliyatlarına olan talebin büyük ölçüde yükseldiğini ifade etti. Özbay, insanların artık yalnızca nefes alma problemleri ile değil, burun şekli ile ilgili de taleplerinin arttığını vurguladı.

Kemik Gelişimi ve Erken Ameliyat Riskleri

Dr. Özbay, burun ameliyatlarının yapılacağı yaşın kemik gelişimi tamamlanmış olması gerektiğini belirtti. Erkeklerde kemik gelişiminin genellikle 17 yaşında tamamlandığını, kadınlarda ise bu yaşın 16 olduğunu açıkladı. "Eğer ciddi nefes alma sorunları varsa, ailenin onayıyla ameliyat bir yıl öne alınabilir. Ancak, genel olarak kemik gelişiminin tamamlanması beklenmelidir" diyen Dr. Özbay, genç yaşta yapılan burun ameliyatlarının risklerine dikkat çekti.

Kemik Yaşı Tamamlanmadan Ameliyatların Riskleri

Op. Dr. Ahmet Sacit Özbay, kemik yaşı tamamlanmadan yapılan burun ameliyatlarında şekil bozuklukları ve eğilmeler görülebileceğini belirtti. Bu tür müdahalelerin, burnun istenilen büyüklüğe ulaşamaması ve büyüme noktalarının kayması gibi sorunlara yol açabileceğini vurguladı. Dr. Özbay, kemik gelişimi ve burun iskelet yapısının tamamlanmasının ardından ameliyat yapılmasının daha uygun olduğunu ifade etti.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Serik’te Çiftçi Gençten Funda Arar’a Özel Sürpriz

Serik’te Çiftçi Gençten Funda Arar’a Özel Sürpriz