Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Okul öncesinde çocukların işitme düzeyleri kontrol edilmeli

Okul öncesinde çocukların işitme düzeyleri kontrol edilmeli

Kulak Burun Boğaz Uzmanı, okul öncesi dönemde çocukların işitme sağlığının kontrol edilmesinin, akademik başarıları ve sosyal uyumları açısından kritik önem taşıdığına dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Okul öncesinde çocukların işitme düzeyleri kontrol edilmeli
KAYNAK: İHA

Okulların açılmasına sayılı günler kala, Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Ali Rıza Gökduman, çocukların akademik başarısı ve sosyal adaptasyonları için duyma sağlığının kritik önem taşıdığını vurguladı. Erken dönemde işitme problemlerinin fark edilip tedavi edilmesi gerektiğini belirten Gökduman, işitme kaybının çocukların gelişimini olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti.

Çocuklarda İşitme Kaybının Nedenleri neler?

İşitme kaybının nedenleri hakkında bilgi veren Opr. Dr. Ali Rıza Gökduman, çocuklarda işitme kaybının yaygın nedenlerinden birinin kulak kiri olduğunu belirtti. Ancak, bu sorunun daha ileri düzeyde müdahale gerektiren orta kulak iltihabı ve sıvı birikimi gibi sağlık problemleriyle de bağlantılı olabileceğini ifade etti. Ayrıca, doğumsal ya da sonradan edinilmiş işitme kayıplarının da çocukların işitme yetisini olumsuz etkileyebileceğini vurguladı. Erken teşhis ve tedavi ile bu tür sorunların giderilerek çocukların konuşma ve dil gelişiminde oluşabilecek bozuklukların önüne geçilebileceğini söyledi.

Bu Belirtilere Dikkat Edilmeli

İşitme kaybının erken belirtileri konusunda bilgi veren Opr. Dr. Gökduman, çocuğun yüksek sesle konuşması, televizyonu yüksek sesle izlemesi veya seslere karşı tepkisiz kalmasının işitme kaybını düşündürebileceğini belirtti. Bu tür belirtiler gözlemlendiğinde, bir Kulak Burun Boğaz (KBB) uzmanına başvurmanın önemini vurguladı. KBB muayenesi ve işitme testleri, çocuğun duyma sağlığını kontrol altına almanızı sağlayacak.

"Çocukların Akademik Başarılarını Artırmak Mümkün"

Duyma sağlığının okul dönemi öncesinde kontrol edilmesinin önemini anlatan Opr. Dr. Gökduman, sağlıklı bir işitmenin çocukların akademik başarılarını artırabileceğini ve sosyal hayata daha iyi adapte olmalarına yardımcı olabileceğini ifade etti. Özellikle okul öncesi dönemde yapılacak basit bir kontrolün çocuğunuzun gelecekteki eğitim hayatını olumlu yönde etkileyebileceğini söyledi.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta Kadınlar Kahvehanesi Açıldı

Manavgat'ta Kadınlar Kahvehanesi Açıldı