Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Kreş ve okullarda enfeksiyonlara dikkat! Neler yapılmalı?

Kreş ve okullarda enfeksiyonlara dikkat! Neler yapılmalı?

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, okul ve kreşlerde mikropların yayılma yollarını açıkladı, korumanın önemine dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Kreş ve okullarda enfeksiyonlara dikkat! Neler yapılmalı?
KAYNAK: İHA

Kreş ve okul ortamları, çocukların enfeksiyon kapmaya en yatkın oldukları yerlerden biridir. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ruken Tekdemir, bu ortamlarda mikropların damlacık, hava yolu, temas veya oral yolla bulaştığını belirtti. Tekdemir, "Kreşe ve okula başlayan çocuklarda özellikle ilk iki yılda enfeksiyon hastalıkları daha sık görülüyor. Ancak zamanla çocukların bağışıklık sistemi güçlendiği için bu enfeksiyonlar azalıyor" dedi.

Çocukların bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olmak amacıyla aşılar büyük bir önem taşıyor. Dr. Tekdemir, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan aşı programının her çocuğa uygulanması gerektiğini belirtti. Aşılar, enfeksiyonlara karşı güçlü bir koruyuculuk sağlar.

"El Yıkama Alışkanlık Haline Gelmeli"

Enfeksiyonların bulaşmasını önlemek için en önemli adımlardan biri el hijyeni. Dr. Tekdemir, el yıkamanın çocukların günlük rutininde yer alması gerektiğine vurgu yaptı. "Okulda ve okul dışında el hijyeninin her çocuğumuz için alışkanlık haline gelmesi gerekiyor. Öğretmenler ve aileler, çocuklara bu alışkanlığı kazandırmak için iş birliği yapmalı" dedi.

El yıkama, çocukları mikroplardan korumanın en etkili yollarından biridir. Tekdemir, özellikle ortak alanlar, oyun sonrası, beslenme öncesi ve sonrası ellerin bol su ve sabunla yıkanmasının önemini belirtti.

"Hasta Olan Çocuklar Evde Dinlenmeli"

Dr. Tekdemir, hastalık belirtisi gösteren çocukların evde istirahat etmeleri gerektiğini vurguladı. Bu sayede hem hastalığın iyileşme süreci hızlanacak hem de diğer çocukların enfeksiyona maruz kalmaları önlenecektir. "Çocuklara, öksürme ve hapşırma sırasında kollarıyla ağızlarını kapatmalarını öğretmek, damlacık yoluyla bulaşan hastalıkları engeller" ifadelerini kullandı.

Çocukların okul dışında da sağlıklı bir yaşam sürmelerinin önemli olduğunu belirten Dr. Tekdemir, sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, açık havada yapılan spor faaliyetleri ve yeterli uyku düzeninin enfeksiyonlardan korunmada yardımcı olduğunu söyledi. Ayrıca, çocukların tütün ürünlerine maruz kalmamaları gerektiğine dikkat çekti.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
SunExpress'te üst düzey atama gerçekleşti

SunExpress'te üst düzey atama gerçekleşti