Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Politika Erdoğan: Enflasyonla ilgili şaşırtıcı gelişmeler olacak

Erdoğan: Enflasyonla ilgili şaşırtıcı gelişmeler olacak

Erdoğan, Ortak Paylaşım Forumu'nda enflasyondaki düşüşün yılın ikinci yarısında belirginleşeceğini ve gelecek yılın olumlu gelişmelere sahne olacağını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan: Enflasyonla ilgili şaşırtıcı gelişmeler olacak
KAYNAK: Haber Merkezi

Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu'na katılarak önemli açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın konuşmasının ana hatları:

"Ülkemizin ihracatında elde ettiğimiz rekoru büyük bir değer olarak görüyoruz. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu, asgari ücret görüşmelerinde yapıcı bir tavır sergileyerek önemli bir rol oynadı. Asgari ücretin 17 bin 2 lira olarak belirlenmesi, çalışanlar ve işverenlerimiz için hayırlı olsun. Asgari ücretle çalışanları enflasyona ezdirmeme sözümüzü tuttuk. Gelir ve damga vergilerini kaldırdık, sigorta prim desteğini 500 liradan 700 liraya çıkardık.

Türkiye ekonomisinin büyümesiyle birlikte elde edilen katma değerden 85 milyon vatandaşımızın tamamı faydalanacak. Türkiye, küresel riskleri başarıyla aşacak bir kapasiteye sahiptir. Ülkemizi güçlendirmek için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

Tüm Türkiye için çalışan, hayaller kuran ve ekonominin gelişimine katkı sağlayan herkesin önemli bir yerde olduğunu vurgulamak istiyorum. Ülke ekonomisine zarar verecek hiçbir yaklaşımı kabul etmeyeceğiz.

Son dönemde milli bekamıza yönelik saldırıların arttığını görüyoruz. Bu saldırıların temel nedeni, Filistin davasındaki dik ve tavizsiz duruşumuzdur. Milli İstihbarat Teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye düşmanlarına karşı başarılı operasyonlar gerçekleştiriyor. Tam bağımsız Türkiye hedefimize adım adım ilerliyoruz, eski Türkiye'ye alışkın olanlar rahatsız olabilir.

Kalemlerimizi çökertmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz. Zehirli tartışmaları geride bırakmalı, kutuplaşmayı önlemeliyiz. Siyasi çıkar uğruna milletimizi bölüp parçalamak isteyenlerin amacına hizmet etmeyeceğiz. Sahte gündemlere harcayacak vaktimiz yok, 85 milyon olarak Türkiye'nin yüzyılı için birlikte güçlerimizi birleştireceğiz.

Ekonomi yönetimine güvenimiz tam. Alınan kararların risklere rağmen meyvelerini görmeye başladık. Son 6 ayda sermaye girişi arttı, rezervler güçlendi, kur hareketleri kontrol altına alındı. Merkez Bankası rezervleri tarihin en yüksek seviyesine ulaştı, 143,5 milyar doları buldu.

Enflasyonla mücadele konusunda kararlıyız. Çekirdek ve manşet enflasyonun düşüş eğilimi orta vadeli programımıza uyumlu. Enflasyondaki düşüşü ikinci yarıda daha net göreceğiz. Cari açığı azaltma hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

İstanbul, eski günlerine dönmek istiyor ve biz de bunun için mücadele ediyoruz. Mottomuz yeniden İstanbul. Yeniden inşa ve ihya ederek Türkiye'nin yolumuza devam edeceğiz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ATSO Güneş Enerjisi ile Enerji Tasarrufu Sağladı

ATSO Güneş Enerjisi ile Enerji Tasarrufu Sağladı