Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Politika Dışişleri Bakanı Fidan ABD'li Mevkidaşı Blinken ile Görüştü

Dışişleri Bakanı Fidan ABD'li Mevkidaşı Blinken ile Görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken arasında gerçekleşen görüşme, Gazze'deki gelişmeler ve Ukrayna'daki durumu ele aldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dışişleri Bakanı Fidan ABD'li Mevkidaşı Blinken ile Görüştü
KAYNAK: Haber Merkezi

Diplomatik kaynaklar, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yaptığı görüşmeyi aktardı. Görüşme, Gazze'deki son gelişmeler ve Ukrayna'daki durum gibi önemli konuları ele aldı.

Görüşmede, Gazze'deki son durum ve Ukrayna'daki gelişmelerin detaylı bir şekilde tartışıldığı belirtiliyor. Blinken'ın, bu hafta Kiev'e yaptığı ziyaret ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesiyle ilgili ABD'nin tutumunu net bir şekilde ortaya koyduğu ifade edildi.

Ateşkes ve İnsani Yardımların Önemi

Kaynaklara göre, Fidan görüşmede Gazze'de kalıcı bir ateşkesin sağlanmasının önemine dikkat çekti. Ayrıca, bölgeye yönelik insani yardımların engelsiz bir şekilde ulaştırılması gerektiğini vurguladı.

İsrail'in Refah'a Saldırısı ve Tepkiler

Görüşmede, Fidan'ın İsrail'in Refah'a yönelik saldırısını kabul edilemez olarak değerlendirdiği belirtildi. ABD'nin de bu konudaki tutumunu net bir şekilde ortaya koyduğu ancak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun saldırı konusundaki tutumunda değişiklik olmayacağının sinyallerini verdiği aktarıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Selahattin Demirtaş'ın Yargılanması Ertelendi

Selahattin Demirtaş'ın Yargılanması Ertelendi