Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber Yivli Mirare bir saatliğine kararacak!

Yivli Mirare bir saatliğine kararacak!

Antalya’nın simge yapılarından olan Yivli Minare’nin ışıkları, çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla 25 Mart Cumartesi akşamı saat 20:30-21:30 arası karanlığa gömülecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yivli Mirare bir saatliğine kararacak!


Antalya’nın simge yapılarından olan Yivli Minare’nin ışıkları, çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla  25 Mart Cumartesi akşamı saat 20:30-21:30 arası karanlığa gömülecek.


Dünyanın en büyük küresel çevre hareketi olan Dünya Saati (Earth Hour), çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Antalya’nın simge yapılarından olan Yivli Mirare’yi bir saatliğine karanlığa gömecek.

Antalya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği’nin de (ANFAD)katkı koyacağı etkinlik çerçevesinde Yivli Minare’nin ışıkları saat 20:30-21:30 arasında kapatılacak. Her yıl Mart ayının son Cumartesi günü, tüm dünyada aynı anda gerçekleştirilen Dünya Saati, bir saatliğine ışıklarını kapatan görkemli yapılar, köprüler, şirket binaları ve bireylerle, çevresel sorunlara olan duyarlılığa dikkat çekiyor.

 

TÜRKİYE REKORU KIRILDI
Ülkemizde 2008 yılından beri WWF-Türkiye tarafından yürütülen Dünya Saati, 2010 yılında katılım açısından önemli ilklere sahne oldu. 230’un üzerinde kurum ve yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı Dünya Saati’ne Boğaziçi Köprüsü ışıklarını kapatarak destek verdi.  2011 yılında 20 binden fazla kişi ve 250’nin üzerinde kurum dünyanın geleceği için güçlerini birleştirdi. Boğaziçi Köprüsü’nün yanı sıra Ankara Opera Binası ve Kastamonu Kalesi de yerini aldı. 2012 yılında Türkiye’de kendi rekorunu kıran Dünya Saati’ne 75 binden fazla insan ve 400’ün üzerinde kurum katıldı.

 

DOMİNO ETKİSİ YARATTI

Boğaziçi Köprüsü ile birlikte Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi, Beylerbeyi Sarayı, Küçüksu Kasrı, Galata Kulesi, Aya Sofya Müzesi ilk defa Dünya Saati için ışıklarını kapattı. 2013 yılında ise, kampanyaya katılanlar "Sensiz Olmaz" dedi ve kendi domino etkilerini yarattı; ailesini, arkadaşlarını harekete geçirdi. Kız Kulesi de ışıklarını ilk defa kapatarak Dünya Saati'nin sembolleri arasında yerini aldı. Adnan YILDIRIM


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yetkililer uyuyor mu?

Yetkililer uyuyor mu?