Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber Yağmur olup geri döneriz!

Yağmur olup geri döneriz!

Antalyalı Türk milliyetçileri, Hasan Dinç, Veysel Altıntaş ve Yüksel Menderes Gökay’ın kahvaltı davetiyle uzun aradan sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yağmur olup geri döneriz!

    Geçmişte Alpaslan Türkeş ile yol arkadaşı olmuş, CKMP, MHP ve BBP’de siyaset yapmış kişilerin ve siyaset dışında kalmış, fakat Türk milliyetçiliği doktrinine gönülden bağlı, son 50 yılda Ülkücü hareket içinde mücadele etmiş 300 civarı kişinin katıldığı kahvaltıda uzun sohbetler yapılıp anılar paylaşıldı. Katılımcılar arasında İYİ Parti teşkilatlarında görev yapanların da olması gözden kaçmadı.

YAĞMUR OLUP GERİ DÖNERİZ!

    Türk Dil Bayramı kutlamaları çerçevesinde Konyaaltı ilçesi Atatürk Parkı’nda organize edilen toplantının açılış konuşmasını, geçmiş dönemlerde MHP merkez ilçe başkanlığı yapmış Hasan Dinç yaptı. Hasan Dinç, “Gönüllerin buluşması toplantısına hoş geldiniz” cümlesiyle başlayan konuşmasında şu cümlelere yer verdi: 


    “Rahmetli Başbuğumuzun ‘gönül seferberliğini hiçbir zaman hayatınızdan çıkarmayacaksınız’ vasiyeti vardır. Bu toplantılarımızın özü bu vasiyeti yerine getirmeyi amaçlamaktadır. İçinde yaşadığımız dönemde bir dağınıklık söz konusudur. Biz Türk milliyetçisi ülkücüler olarak buhar olup okyanuslara karışsak da yağmur olup geri döneriz. Türk Dil Bayramı yıldönümünde yaptığımız bu toplantıda yabancı bir yazar olan Max Füller ‘Türk dilini incelerken, insan zekasının dilde başardığı büyük mucizeyi görüyorum’ diyor. Günümüzde, tek vatan, tek devlet, tek bayrak deniliyor, peki dili nerede? Siyasi ümmetçilerin dili olmaz, milletlerin dili olur, büyük Türk milletinin dili Türkçedir. Bir milletin tarihi bağlarını güçlendiren, geçmişini geleceğe aktaran dildir. Bir milleti yok etmenin yolu, çeşitli uygulamalarla onun dilini yok etmektir. Dünyada 5. dil olan dilimizden konuşan yok. 


    Dilimiz bizim düşünme ve ses bayrağımızdır, hafızamızdır. 1932 yılında büyük önderimiz Atatürk, Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’ni kuruyor. 26 Eylül’de Türk Dil Bayramı’nı ilan ediyor. Bu sene 89. yıldönümünü kutluyoruz. Hepinize kutlu olsun. Değerli dava arkadaşlarım milli olmadan evrensel olamayız. Tarihimizde, örf ve adetlerimizde milli olalım, sanayide milli olalım. Antalya’da 300 bine yakın milliyetçi Ülkücü ve onlara yakın insanlar var. Heyecanını kaybetmiş, inancı zayıflamış, ideallerini unutmuş insanlar önce kendisine sonra da topluma yüktür. 


    Biz heyecanımızı, davamız ve milletimiz için taşıyoruz. Bu gönül dostlarına ulaşmalıyız. Hiç kimse bu toplantılardan başka bir mana çıkarmasın. Öyle bir düşüncemiz yoktur. Yıllardan beri en büyük bedeli ödemiş hareket, ülkücü harekettir. Hiç kimse ülkücü hareketin tamamından akıllı değildir. Biz işlerimizi istişare ile yürütürüz, birbirimize akıl danışırız. Bizim töremiz Türk töresidir. Şurada konular konuşulur ve uygulamaya konulur.”


YÖNETİMLERDE HAKİM OLUNMALI!

    Kahvaltı sonrası Kuran tilaveti okunup Türkçe açıklaması yapıldı ve dua edildi. Toplantıya katılanların siyaset konuşmaması dikkat çekti. Genellikle, Antalya’da ve Türkiye sathında Türk milliyetçilerinin birlik beraberlik içinde omuz omuza ülke meselelerine duyarlı olması görüşleri tartışıldı. Türk milliyetçiliği fikrini savunan herkesin ülke yönetiminde, devlet kurumlarında ve yönetimlerde hakim unsur olmaları gerektiği, mensup oldukları parti ve kurumlar gözetilmeksizin dayanışma içinde olmaları gerektiği, yıllardır birbirlerinden ayrı kalmış fikir ve gönül adamları olarak Türk milliyetçilerinin, sık sık toplanarak adeta sivil karargah oluşturmaları, ileri sürülen görüşler oldu.

TANINMIŞ İSİMLER ORADAYDI…

    Katılımcılar arasında tanınmış isimlerden Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, İlhami Okudan, MHP eski il başkanlarından Çetin Ertunç ve Ali Adnan Kaya, Av. Salih Ezer, İstemihan Ataç,  MHP eski merkez ilçe başkanı Mehmet Yıldırım, MHP Alanya İlçe Başkanı Hilmi Er, İYİ Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Serap Kaya, Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Niyazi Özçelik, Gücümüz Antalya Platformu Kurucusu Mustafa Duran, büyükşehir ve ilçe belediyelerinden meclis üyeleri, Eski Ülkü Ocakları bölge başkanlarından Hasan Gömleksiz, Antalya Yardımlaşma Platformu yöneticilerinden Halit Mert, eski belediye başkan danışmanı ve yazar Ali Yıldız,  İYİ Parti Muratpaşa ilçe başkan adayı Funda Aras, İYİ Parti İl Divanı Üyesi Nihat Kavşut, Atlıhan Bozkurt, Ali Yücel İri, tanınmış güreşçilerden Ali Can göze çarpan kişiler oldu.

    Emel Bayram

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
‘Bu iktidar gidici’

‘Bu iktidar gidici’