Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber Tünektepe’de otel sancısı

Tünektepe’de otel sancısı

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’in Tünektepe’deki döner gazinoya ulaşımı kolaylaştıracak olan teleferiğin yaz aylarında hizmete gireceğini, bölgede bir otel projesinin söz konusu olduğunu açıklaması Antalya İl Genel Meclisi eski Başkanı CHP İl Başkanı C

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tünektepe’de otel sancısı

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’in Tünektepe’deki döner gazinoya ulaşımı kolaylaştıracak olan teleferiğin yaz aylarında hizmete gireceğini, bölgede bir otel projesinin söz konusu olduğunu açıklaması Antalya İl Genel Meclisi eski Başkanı CHP İl Başkanı Cavit Arı’yı kaygılandırdı. Arı, “Teleferiği kişi ya da otele hizmet için planlanmadık” dedi.

 

KİŞİ VEYA OTEL İÇİN PLANLANMADIK

Cavit Arı, Bütünşehir Yasası ile yasal statüsü sona eren Antalya İl Genel Meclisi’nde Antalya’ya hizmet amacıyla teleferik ve döner gazino projesinin planlandığını belirterek, “Teleferik bir kişi veya otele hizmet etmesi amacıyla planlanmamıştır. Tünektepe ve teleferiğin bir otel, bir konaklama tesisi  yapılarak halktan koparılmasını doğru bulmuyorum” dedi. Arı, “Tünektepe’de yapılacak lüks bir otel süreç içerisinde insanların oraya çıkmalarının önüne geçecektir. 5 yıldızlı otellerin önündeki sahiller gibi otel sahipleri tarafından sanki kendi malıymış gibi havaya bürünüp vatandaşın yararlanması fiilen engellenebilir” diye konuştu.

30 Mart yerel seçimleriyle Antalya’nın Bütünşehir kapsamına girmesiyle birlikte Antalya İl Özel İdaresi’nin malı olan Tünektepe-döner gazino Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne geçmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in ASAT’ta düzenlediği basın toplantısında teleferik projesinin yaz aylarında tamamlanarak hizmete gireceğini, bölgede bir de konaklama tesisi projesinin söz konusu olacağını açıklaması kaygı yarattı. Antalya İl Genel Meclisi’nin son başkanı olan CHP İl Başkanı Cavit Arı, otel projesinden söz edilmesinden rahatsızlık duyduklarını belirterek, “Teleferik projesini kişi veya otel için değil, vatandaşın yararlanması için planlamıştık. Tünektepe’de 5 yıldızlı bir otel yapılırsa, vatandaşın teleferikten ve döner gazinodan yararlanması, sahillerin 5 yıldızlı otellerin sahil işgalleri gibi mümkün olmayabilir” dedi..

30 Mart Yerel seçimleri öncesinde Antalya İl Genel Meclisi’nin tasarrufunda olan Tünektepe, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde  oy çokluğu ile yetki verilerek Konyaaltı sahili ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne geçmişti. 2013 yılında Antalya eski Valisi Ahmet Altıparmak tarafından temeli atılan 670 metre rakımlı Tünektepe ile Sarısu arasında yapımına başlanılan teleferik projesi ve Tünektepe alanıyla ilgili  olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel konaklama tesisi yapılacağı yönünde bir açıklama yapmıştı.

Türel’in Tünektepe’de “Tünektepe’de teleferik projesini bu yaz ayına kadar hizmete sunmayı planlıyoruz. Burada hepimizin bildiği bir tesis var. Bu tesisi Antalya’nın işaret fişeği olabilecek bir şekle sokacağız. Antalya’nın neresinden bakılırsa bakılsın Tünektepe’deki bu muhteşem eser fark edilecek. Bir kartpostal görüntüsü olacak. ABD’li bir mimarla çalışma yürütüyoruz. Eskiden olduğu gibi bir konaklama tesisi olacak. Teleferikle birlikte halkımızın günü birlik ulaşabileceği, istifade edebileceği bir tesis olarak hizmet verecek” sözleri üzerine Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı ve Antalya İl Genel Meclisi’nin son Başkanı Cavit Arı’ya Tünektepe ve teleferik projesini sorduk. Arı,  “Bizim dönemimizde  Antalya İl Özel İdaresi’nde teknik heyet tarafından bir proje yapıldı, proje 30 Mart seçimlerine kadar denetimimizde sürüyordu. Projenin en önemli ayağını teleferik oluşturmaktadır. O tarihte; insanların günübirlik çıkabileceği oradan Antalya’yı en güzel şekilde panoramik olarak görebileceği bir alan ve vatandaşı teleferikle çıktığında çayını kahvesini içeceği rahatlıkla gezebileceği alan olacaktı. Orada özellikle Antalya’ya özgü el işleri, hediyelik eşyalar satılabilecekti. Şimdi bu otel-konaklama projesi nereden çıktı nasıl çıktı ben onu bilmiyorum” dedi.

VATANDAŞIN YARARLANMASI FİİLEN ENGELLEYEBİLİR

Arı, daha önce de orada bir konaklama bölümü olduğunu ancak konaklama bölümü ve kaçak bölümlerinin zaten yıkılması gerektiği için önemli kısmının yıkıldığını kaydetti. Başkan Arı,  “O alanın daha çok vatandaş, turist ve Antalya’nın çıkabileceği bir alan olarak kalması korunması gerekir. Çünkü ne kadar çok insan yukarı çıkarsa ne kadar çok insan teleferiği kullanırsa hem teleferiğin yapılma amacı daha fazla gerçekleşmiş olacak. Bahsi geçen konaklama projesi nedir nereye yapılıyor? Ne amaçla yapılıyor onlardan haberimiz ve bilgimiz yok. Yapılacak konaklama tesisinin oranın dokusuna uygun olup olmayacağı konusunda tereddütlerim var. O bölgeye yapılacak kaliteli lüks bir otelin süreç içerisinde insanların oraya çıkmalarının önüne geçecektir. Çünkü gün gelip nasıl ki 5 yıldızlı otellerin önünde ki sahiller gibi otel sahipleri tarafından sanki kendi malıymış gibi havaya bürünüp vatandaşın yararlanması fiilen engellenebilir” diye konuştu.

Cavit Arı  “Teleferik bir kişi veya otele hizmet etmesi amacıyla planlanmamıştır. Antalya İl Genel Meclisi döneminde Antalya’ya hizmet etmesi adına teleferik ve döner gazino projesi planlanmıştı. Tünektepe ve teleferiğin bir otel, bir konaklama alanı yapılarak halktan koparılmasını doğru görmüyorum” dedi. MÜHÜBE DEMİRBAŞ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“Böcek yiyip, nehirden su içtik”

“Böcek yiyip, nehirden su içtik”