Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber Toroslar’ın Kızları Parlıyor

Toroslar’ın Kızları Parlıyor

ING Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde kentimizi temsil eden Antalya Toroslar Kadın Basketbol Takımı geçtiğimiz Pazartesi günü oynadığı müsabakada Rize Belediyesi’ni yenerek üçüncü galibiyetini aldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Toroslar’ın Kızları Parlıyor

Ligin başlamasına kısa bir süre kala takım oluşumunu tamamlayan, ilk iki haftada ise Çağdaş Faktöring Galatasaray ve Fenerbahçe Alagöz Holding gibi Avrupa’da ülkemizi başarıyla temsil eden ve ligin duayeni takımlarla karşılaşan Antalya Toroslar’ın kızları, üçüncü haftadan itibaren adım adım daha iyi oynamaya ve rakiplerini zorlamaya başladı.

Üçüncü haftada ligin deneyimli bir başka takımı olan Çankaya Üniversitesi karşısında ilk galibiyetini alan takım, beşinci haftada da bir başka güçlü rakip Beşiktaş karşısında 21 sayı farkla galip gelerek, gelecekte çok iyi bir takım olacağının sinyalini verdi.

İç sahada oynadıkları Tufan Metalurji Hatay Büyükşehir Belediyesi maçında gene çok iyi bir oyun sergileyen Toros kızları, maçı kazanmaya çok yakın oldukları son periyotta, hakemlerin akıl almaz kararları ile müsabakayı kaybettiler.

Ligin dokuzuncu hafta maçında ise, Rize Belediyesi karşısında baştan sona üstün oynadıkları maçı son periyodun başında basit top kayıpları ile zora soksalar da kazanmayı bildiler.

Bu müsabakada kaptan Melike Bakırcıoğlu’nun liderliğinde üç ABD’li oyuncu Khaalia Hilsman, Feyonda Fitzgerald ve Q Wallace sayıları domine ederek çift haneli sayılara ulaştılar ve müsabakanın kazanılmasında baş rolü oynadılar. Takımın genç forveti Helin Boybeyi de attığı 13 sayı ve topladığı ribauntlarla maçın kazanılmasına katkı koyan bir başka oyuncu oldu.

Takım antrenörü Hakan Acer, takımın günden güne yükselen performansından çok memnun olduğunu, alınacak her galibiyetin takımın geleceğine pozitif katkı yapacağını söyleyerek, “Gelecek Pazar günü Kayseri deplasmanında Melikgazi Kayseri Basketbol karşısına mutlak galibiyet parolasıyla çıkacağız. Deplasmanda alacağımız bir galibiyet özgüvenimizin artmasını sağlayacak. Bundan sonra yolumuza daha güvenle devam edeceğiz” dedi. Ziya Nur Sezen

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kemer’de güvenli gelecek uygulaması

Kemer’de güvenli gelecek uygulaması