Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber Toplu ulaşım rezaleti !

Toplu ulaşım rezaleti !

Antalya’da bir türlü rayına oturtulamayan toplu ulaşım ’validatör krizi’ile tamamen çıkmaza girdi. Bazı araçların sürücüleri, Ulaşım A.Ş’nin talimatı ile validatörleri söktüklerini belirterek, , yolculardan nakit ücret talep ediyor. Büyükşehir Belediyesi

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Toplu ulaşım rezaleti !

Antalya’da bir türlü rayına oturtulamayan toplu ulaşım ’validatör krizi’ile tamamen çıkmaza girdi. Bazı araçların sürücüleri, Ulaşım A.Ş’nin talimatı ile validatörleri söktüklerini belirterek, , yolculardan nakit ücret talep ediyor. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri ise hiçbir araca ‘validatörü sökün’ talimatı verilemediğini, validatörü söken ve nakit ücret talep eden ulaşım esnafının suç işlediğini belirtiyor.

HERKES SUÇLU İÇİN BAŞKA ADRES GÖSTERİYOR 

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın açıklamasına rağmen topu ulaşım araçlarında validatörleri söken kimi  sürücüler, nakit ödeme yapmayan yolcuları indiriyor. Sürücüler ile yolcular arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşanıyor. Antalya Minibüsçüler Odası Başkanı Ali Tüzün ise, ulaşım esnafına Büyükşehir yönetimi tarafından  validöterlerin sökülmesi yönünde bir talimat verilmediğini söyledi.  Validatörleri dolmuş ve otobüs şoförlerinin söktüğü iddiasını yalanlayan Tüzün, yaklaşık 60 araçta validatörlerin arızalandığını, A-Kent  firmasının arızalandığı için sökülen  validatörleri geri getirmemesinden dolayı bu sıkıntıların yaşandığını iddia etti .

Ulaşım sisteminin her geçen günlerde daha karmaşık bir hal aldığı Antalya'da son günlerde vatandaşlardan validatörleri sökülen toplu ulaşım araçları nedeniyle ciddi şikâyetler gelmeye başladı. Toplu ulaşımda  aktarma sisteminin kaldırılmasının ardından şimdi de validatör krizi yaşanıyor. Validatörü olmayan araçlarda kart kullanan vatandaşlar dolmuş şoförlerinin kötü muamelesine maruz kalıyor. Araçtan indirme, sık sık tartışmaya girme ve hakarete varan sözlü tartışmalarda çok sayıda vatandaşın mağdur edildiği öğrenildi.

Vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine savunmaya geçen toplu ulaşım esnafı  ise kendilerine Ulaşım A.Ş tarafından validatörlerin sökülmesi yönünde bir talimat verildiğini iddia ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri ise bu iddiayı yalanladı.  Böyle bir talimatın kesinlikle verilmediği ve vatandaşların validatörleri bulunmayan araçlara hiç bir şekilde ücret ödememeleri  gerektiğini  belirten  yetkilileri,Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri, ulaşım esnafının validatörleri bozuk olduğu gerekçesi ile kendilerinin söktüğünü de öne sürüyor.  

Antalya Minibüsçüler Odası Başkanı Ali Tüzün ise Ulaşım Daire Başkanlığının validatörlerin sökülmesi yönünde yaptığı açıklamayı doğrularken, validatörlerin  ulaşım esnafı  tarafında söküldüğü iddiasını yalanladı. Tüzün, yaklaşık 60 araçta validatörlerin arızalandığını, A-Kent firmasının ilgili tamir firmanın validatörleri henüz geri getirmemesinden dolayı bu sıkıntıların yaşandığını ifade etti.

Ulaşım esnafı ile vatandaşları arasında yaşanan ücret krizi konusunda da değinen  Tüzün, "Büyükşehir Belediyesi- validatörleri olmayan araçlara ücret ödemeyin-demiş ama benim esnafım zaten validatörü olmadan trafiğe çıkıyor,  akşama kadar ne kazanacak. Yolcu ücret vermek zorunda. Parası olandan almak zorundayız ama param yok diyen olursa da yolda bırakmayız" dedi.  TUĞÇE SARAÇ

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Elmalı’da seçimler ertelendi…

Elmalı’da seçimler ertelendi…