Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber Tadilatı bırak yatırıma bak

Tadilatı bırak yatırıma bak

Tadilatı bırak yatırıma bak

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tadilatı bırak yatırıma bak

30 Ocak Cuma günü gerçekleşecek Antalya Büyükşehir Belediyesi Olağanüstü Meclis toplantısının gündemine alınan Vakıflar’a ait Gebizli Mahallesi’ndeki spor alanında yaratılmak istenen ticari alan Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu’nu harekete geçirdi

 

Antalya Meslek Odaları Eş Güdüm Kurulu Başkanı Av. Abit Küçükarslan; “Halkın kullanacağı ve mülkiyeti kamuya ait alanda ticari alan yaratılmak isteniyorsa biz de gereğini yapar, davalarımızı açarız.’’

 

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz; ’’Büyükşehir Meclisi’nde artık kentin başka sorunlarına yönelsinler. Gündemlerinin yüzde 90’nı plan tadilatı oluşturuyor. Bundan bir vazgeçsinler.”

 

Mimarlar Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Osman Aydın; “Antalya’nın geleceği açısından kabul edilebilir bir şey değil. Biz o konuyu yakından takip ediyoruz. Yeni bir karar alırlar ise yine davamızı açarız ve kazanacağımıza inanıyoruz.”

 

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında İmar Komisyonu tarafından uygun bulunmayan, Ağustos Ayı Büyükşehir meclis toplantısında İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na iade edilen Muratpaşa İlçesi Kızıltoprak Mahallesi’ndeki mülkiyeti Vakıflar’a ait semt spor alanında yaratılmak istenen 30 bin metrekarelik ticari alanın yeniden gündeme getirilmesi tepkilere neden oldu.

 

ODA BAŞKANLARI TEPKİLİ

Kızıltoprak Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti Vakıflar’a ait olan spor alanının küçültülerek 30 bin metre karelik alanda ticari alan yaratılmak istenmesine meslek odaları başkanları tepki gösterdi. Kamuya ait alanların rant alanı yapılmasına karşı olduklarını söyleyen başkanlar geçtiğimiz dönemlerde söz konusu alan ile ilgili dava açtıklarını ve kazandıklarını söyledi. Oda başkanları konunun gündeme alınması hususunda yeniden dava açacaklarını ve kamu alanlarının rant alanı haline getirilmeye çalışılmasına izin vermeyeceklerini ifade ettiler.

 

YİNE DAVA AÇARIZ

Konunun geçmişte yargıdan döndüğünü hatırlatarak yeniden gündeme getirilmesi konusunda konuşan Mimarlar Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Osman Aydın, “Geçmişte spor tesisinin ticari alana dönüştürülmesine yönelik davaları biz odalar olarak açmıştık. Antalya’nın geleceği açısından kabul edilebilir bir şey değil. Biz o konuyu yakından takip ediyoruz. Yeni bir karar alırlar ise yine davamızı açarız ve kazanacağımıza inanıyoruz. Biz Antalya’da her zaman kamunun elindeki alanların ticari alanlara çevrilmesine karşıyız. Bu yapılan bilime ve tekniğe aykırı’’dedi.

 

OLUMSUZ PLAN TADİLATINA KARŞIYIZ

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz da ’’Bu plan tadilatları tamamen planlanmadan, düşünülmeden yapılmaya çalışılıyor. Oda olarak biz kentte plan tadilatlarına karşıyız. İkincisi bu plan tadilatlarında insan yoğunluğunun çok olacağı yerlere alışveriş merkezleri gibi ticari alan yerlere de karşıyız. Böyle bir şey kentin başlıca alt yapı sorunları olmak üzere kent içi ulaşıma, kanalizasyona, içme ve yağmur suyuna, dokuya, her şeye zarar veriyor. Planlanmadan yapılan imar planlarının yarattığı sorunu da biz çözmek için uğraşıp duruyoruz’’dedi.

 

KENTİN SORUNLARI İLE UĞRAŞIN

Oğuz, Büyükşehir Belediye meclisinin gündeminin çoğunu imar plan tadilatlarının oluşturduğunu ve kentin farklı sorunlarının olduğunu ve Büyükşehir Meclisi’nde artık imar plan tadilatları değil de kentin sorunlarına odaklanılması gerektiğini söyledi. Oğuz,’’Büyükşehir Meclisi’nde artık kentin başka sorunlarına yönelsinler. Gündemlerinin yüzde 90’nı plan tadilatı oluşturuyor. Bundan bir vazgeçsinler. Yüzde 10 kentin sorunları ile ilgili gündem maddesi var. Artık yüzde 90 kentin sorunları ile ilgilensinler. Plan tadilatları da üçüncül bir anlayış ile yapılaması gerekiyor. İnsanın yoğun olduğu yerlerde plan tadilatları kesinlikle yapılmaması lazım’’ şeklinde konuştu.

 

ODALAR OLARAK GEREĞİNİ YAPARIZ

Antalya Meslek Odaları Eş Güdüm Kurulu Başkanı Av. Abit Küçükarslan, “Spor alanı gibi ortak kullanım alanı olan yerlerde, nerede ve hangi şartlarda olursa olsun kamuya ait alanların rant alanı haline getirilmeye çalışılan her şeye karşıyız. Halkın kullanacağı ve mülkiyeti kamuya ait alanda ticari alan yaratılmak isteniyorsa biz de gereğini yapar, davalarımız açarız’’dedi. DENİZ TOPKAYA

 

YÖNETMELİK NE DİYOR?

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’ne göre kamuya ait kentsel spor alanlarında açık veya kapalı otoparklar ile seyirci ve sporcuların ihtiyacına yönelik, büfe, lokanta, pastane, çayhane ve spor faaliyetlerine ilişkin ticari üniteler yer alabilir. İlgili maddeye göre kamuya ait alanlarda vatandaşın ihtiyacına yönelik tesisler açılacağı onun dışında ticari yatırım olamayacağı açıkça belirtilmiş.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türel’e ‘ustalı’ gönderme

Türel’e ‘ustalı’ gönderme