Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
25°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber Siyasi transfer isyanı

Siyasi transfer isyanı

AKP’nin siyasi transfer borsasını yeniden açmayı CHP ve MHP il başkanlarını isyan ettirdi.. CHP İl Başkanı Cavit Arı, tepkisini "Menfaat peşinde, bireysel beklentilerle o koltukları işgal edenlere çağrım derhal gitsinler” şeklinde gösterirken, MHP İl Başk

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Siyasi transfer isyanı

AKP’nin siyasi transfer borsasını yeniden açmayı CHP ve MHP il başkanlarını isyan ettirdi.. CHP İl Başkanı Cavit Arı, tepkisini "Menfaat peşinde, bireysel beklentilerle o koltukları işgal edenlere çağrım derhal gitsinler” şeklinde gösterirken, MHP İl Başkanı Cemal Gencer, “Transfer kelimesini ben futbolcu transferi diye biliyorum onun dışında siyasetçi transfer edilmez. Siyaset ediliyorsa bunun altında bir şeyler aramak lazım” diye konuştu.

 
Arı: Derhal gitsinler

 

Antalya siyaset gündemini AKP’ye geçen ve geçeceği öne sürülen meclis üyeleri oluştururken CHP İl Başkanı Cavit Arı, siyasi transfer söylentilerine çok sert tepki gösterdi,siyaset zemininin kaypak ve esnek olmasına izin vermeyeceklerini söyledi.  

 Antalya'da bir bölüm CHP'li belediye meclis üyesinin AKP’ye katılacağı iddiası kentin siyasi gündemini karıştırdı. CHP'liler ellerinde meclis üye listeleri ilçe ilçe olağan şüpheli listesi hazırlarken tek gerçek istifa CHP Döşemealtı Belediye Meclis üyesi Şevket Özkan'dan geldi.Antalya AKP’de Rıza Sümer'in il başkanlığına seçildiği kongrenin ardından yeni transfer iddiaları siyasi gündemi çalkalamaya devam ediyor. Aslında, siyasi kulisler Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilecek AKP kongresinde CHP ve MHP'den belediye başkanı düzeyinde bir katılım bekliyordu. Fakat Başbakan Davutoğlu'nun son dakikada Fransa'da mizah dergisi Charlie Hebdo saldırının ardından düzenlenen yürüyüşe katılmak için programını iptal etmesiyle transfer programının askıya alındığı konuşulsa da görüşmelerini sonuca ulaşamadığı da iddialar arasında yerini aldı.

Kongrenin ardından transfer iddiaları meclis üyesi düzeyine inmiş olsa da belediye meclislerinde sandalye dağılımını değiştirecek sayıda ismin AKP'ye geçeceği iddiaları konuşulmaya başladı. İddialar o kadar ciddiye alındı ki CHP içinde 'olağan şüpheliler' listeleri yapılmaya başlandı.

 

MURATPAŞA'DA OLAĞAN ŞÜPHELİLER

 

Muratpaşa'da 1'i MHP'den 8 CHP'den 9 ismin AKP’ye geçmek için fırsat kolladığı iddia ediliyor. CHP'nin olağan şüpheliler listesinin birinci sırasında Büyükşehir Belediyesi'nde işçi olarak çalışan Mustafa Çetin yer alıyor. Önce Demre'ye ardından Alanya'ya sürgüne gönderilen fakat birikmiş izinlerini kullanan ve emeklilik için gün sayan Çetin, iddialara "Bu kadar baskı altında hala CHP'deysem kimse aksi yönde bir hareket beklemesin" dedi. Çetin, CHP'de meclis üyelikleri için yapılan önseçimde şimdi AKP sıralarında siyaset yapan Ercan Merthatun'la kurduğu yakınlığının hatırlatılması üzerine "Parti değiştirmem mümkün değil" yorumunu yaptı.Muratpaşa için olağan şüpheliler listesinin ikinci sırasında aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olan Recep Tokgöz yer alıyor. Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın döneminde Antalya Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanlığı da yapan Tokgöz'ün, Başkan Menderes Türel'in kulübü devralmamasıyla biriken ağır bir borç yükü altında kaldığı biliniyor. Fakat Tokgöz de bu iddialar karşısında çok sert konuştu. Adının sürekli 'siyasi toto' içinde yer almasına oldukça sinirlenen Tokgöz, "Ben CHP'de il yöneticiliği yaptım, meclis üyeliği yaptım. Hakkımda çıkartılan bu yalan yanlış söylentilerden bıktım usandım. Partimin transfer haberleriyle tartışılır hale getirilmesine, itibarsızlaştırmasına hele de bunun benim üzerimden yapılmasına müsaade etmem" diye konuştu.

 

KEPEZ VE KONYAALTI'NDA DURUM

 

Kepez'de ise 7 meclis üyesine sahip CHP'de olağan şüpheliler listesinin birinci sırasında Süleyman Acar yer alıyor. CHP'den Erdal Öner'in belediye başkan adaylığıyla meclis üye listesinin birinci sırasında kendisine yer bulan ve aynı zamanda CHP'yi Büyükşehir Meclisi'nde de temsil eden Acar da iddiaları yalanlayarak, "Bir rahatsızlık hissedersem, ben partiden değil meclis üyeliğinden istifa ederim" dedi. Konyaaltı'nda ise listenin birinci sırasına adaylığı noktasında CHP'nin eski merkez sağ kökenli meclis üyesi Mehmet Hacıarifoğlu yazılıyor. Hacıarifoğlu, iddialara "Kesinlikle yok öyle bir şey. Biz de öyle şey olmaz" diye cevap verdi.

 

DÖŞEMEALTI'NDA DURUM KRİTİK

 

Döşemealtı'nda ise Belediye Başkanı Turgay Genç'le birlikte 14 meclis üyesine sahip CHP'de Şevket Özkan istifa etti. İstifası beklenen bir diğer isim ise Hüseyin Çetinkaya. Çetinkaya, istifayı düşündüğünü ama şimdilik kaydıyla partiden ayrılmadığını söyledi. İki ismin istifası Döşemealtı'nda meclis aritmetiğini de alt üst edecek. 35 kişilik mecliste Çetinkaya'nın olası istifasıyla CHP muhalefet bloğunun gerisinde kalacak. İstifalarla CHP'nin üye sayısı 12'ye düşecek ve karşısında 10 AKP’li, 2 MHP'li, 2 de bağımsız üye bulacak. İstifacılar arasında Özkan'ın Ak Parti'ye katılması ise güçlü ihtimal olarak değerlendiriliyor. 

 

'DERHAL GİTSİNLER'

 

CHP İl Başkanı Cavit Arı, istifa iddialarına ilişkin "Eğer bir meclis üyesi arkadaşımız belediyesinde bir sıkıntı hissediyorsa bunu önce yetkili organlarla paylaşması lazım. Sorunu aşmak için çaba göstermesi lazım. Ama bunların hiçbirini konuşmadan, gizli kapaklı pazarlıklarla parti değiştiriyorsa o kişinin zaten CHP'de yeri olamaz" diye konuştu.

Siyaset zeminin bu kadar kaypak ve esnek olmasına izin vermeyeceğini dile getiren Arı, "Menfaat peşinde, bireysel beklentilerle o koltukları işgal edenlere çağrım derhal gitsinler. Ama biraz onurları varsa, onlara oy veren CHP seçmenine biraz saygıları varsa meclis üyeliğinden de istifa etsinler" şeklinde konuştu. (DHA) -

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Polisi kahreden ölüm !

Polisi kahreden ölüm !