Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber ‘Siyasetçilerin değil, Antalya’nın festivali’

‘Siyasetçilerin değil, Antalya’nın festivali’

Yarım asrı aşkın süredir düzenlenen ve ‘Türk Oscarı’ olarak bilinen Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin isminden ‘Altın Portakal’ın silinmesine tepkiler artıyor. Festivale en çok katılım sağlayan ve ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’ alan ünlü sinema sanatçısı

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
‘Siyasetçilerin değil, Antalya’nın festivali’

Yarım asrı aşkın süredir düzenlenen ve ‘Türk Oscarı’ olarak bilinen Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin isminden ‘Altın Portakal’ın silinmesine tepkiler artıyor. Festivale en çok katılım sağlayan ve ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’ alan ünlü sinema sanatçısı Altın Portakal’ın silinmesine anlam veremediğini söyledi. Güney, “Antalya Altın Portakal Film Festivali siyasilerin değil, Antalyalıların festivalidir” dedi.

 

  

Her yıl Ekim ayında yapılan Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin AKP’li Büyükşehir Belediyesi’nce artan terör olayları ve Antalya’da düzenlenecek G20 Zirvesi gerekçe gösterilerek Kasım ayına ertelenmesinin ardından festivalin isminden ‘Altın Portakal’ın kaldırılmasına tepkiler artıyor. Altın Portakal’ın festival adından silinmesine bir tepki de festivale en çok katılan sanatçılar arasında bulunan ve Yaşam Boyu Onur Ödülü’ne layık görülen ünlü sinema sanatçısı Salih Güney’den geldi.

 

ALTIN PORTAKAL BİZİM OSCAR’IMIZ

Türk sinemasının en köklü festivalinin isminden Altın Portakal’ın kaldırılmasına anlam veremediğini açıklayan Güney, “Alınmış böyle bir karar var ise bu çok üzücü. 51 Yılı aşkın süredir Altın Portakal olarak bildiğimiz bir organizasyon. Altın Portakal Film Festivali hiçbir siyasinin değil, Antalyalıların festivalidir. Siyasi kim göreve gelirse gelsin, bugüne kadar Altın Portakal’a gereken ilgiyi, alakayı, her türlü değeri vermeye çalıştı. Şimdi isminin değişmesi oldukça üzücü. Bu festival bizim Oscar’ımız” dedi.

 

ÖDÜL VE HEYKELLER DEĞİŞECEK Mİ?

Bu yıl 52’ncisi düzenlenecek olan Altın Portakal Film Festivali’nin İsminden ‘Altın Portakal’ kısmının çıkarılması ile birlikte ‘festivalin en önemli simgesi olan ödüllerin ve heykellerin de mi değişeceği sorusu’ ikinci bir tartışmayı başlattı. 52 Yıl önce verilen ilk ödülün devam etmesi gerektiğini savunan sanatçıların yanı sıra festival direktörü Elif Dağdeviren de bundan sonraki süreçte ödüllerin ilk ödülün aynısı olacağını ve değişmeyeceğini söylemişti. Festivalin isminin değişmesi ödülün bu yıl tekrar değişecek mi sorusunu akıllara getirdi.

 

BASKI YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Konu ile ilgili henüz detaylı bir açıklama gelmezken, 49’uncu Altın Portakal Film Festivali’nde Yaşam Boyu Onur Ödülü Alan Salih Güney ise duruma oldukça tepkili. Güney, “Bugüne kadar festivalin simgesi olan Venüs heykeli ve portakal simgesi kaldırılırsa, bu çok üzücü ve tatsız olur. Altın Portakal heykelinde geçmişte bazı değişiklikler yapılsa da eskisi gibi devam etmesi gerekir. Festivalin ertelenmesinde de isminin değişmesinde de Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in karar aldığına inanmıyorum. Baskı yapıldığını ve bunlardan etkilendiğini düşünüyorum. Türel sanatçı ruhu olan bir arkadaşımız” şeklinde konuştu.

 

FESTİVAL DEVAM ETMELİ

Festival tarihinin ertelenmesinin bir diğer sebebi olan artan terör olaylarına karşılık festivallerin ne olursa olsun devam etmesi gerektiğini savunan Güney, “Her ne kadar üzücü günlerden geçsek de halkımızın bu tip şeylerle daha demoralize olacağını düşünüyorum. Yarım asırdır her ne olursa olsun, ne dönemlerden geçersek geçelim devam eden bir festival var burada” dedi.  TUĞÇE SARAÇ

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP’ye 49 başvuru

MHP’ye 49 başvuru