Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber Kurbanlıklar cep yakacak

Kurbanlıklar cep yakacak

Vatandaşın alım gücünün azalması, hayvancılıkla uğraşan yerli üreticinin yüzde 20-30 düşmesi ve terör nedeniyle Doğu ve Güneydoğu illerinde hayvancılık yapılamaması bu yıl kurbanlık fiyatlarını artıracak. Antalya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kur

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kurbanlıklar cep yakacak

Vatandaşın alım gücünün azalması, hayvancılıkla uğraşan yerli üreticinin yüzde 20-30 düşmesi ve terör nedeniyle Doğu ve Güneydoğu illerinde hayvancılık yapılamaması bu yıl kurbanlık fiyatlarını artıracak. Antalya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Ayhan, kurban fiyatlarının yüzde 20-30 arasında arttığına dikkat çekti.

 

Son zamanlarda artan terör olayları kurbanlık fiyatlarını olumsuz etkiledi. Antalya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Ayhan, 2015 yılında 2014 yılına oranla Antalya’da Kurban Bayramı için kurulan çadırlarda yüzde 30 azalma olduğunu söyledi. Ayhan, kurban fiyatlarının da bu sene yüzde 20-30 arasında arttığına dikkat çekti.

TERÖR ETKİLEDİ

Kurbanlık fiyatlarının artmasında ve Kurban Bayramı için kurulan çadırlarının azalmasında ülkede yaşanan terör olaylarının etkili olduğunu söyleyen Antalya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Ayhan, ’’Hayvan üreticilerimizin çoğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunuyor. Terör olaylarının yaşandığı yerlerde hayvancılık da zor yapılır. Huzurun olmadığı bir yerde ticaret yapmak da zordur’’dedi.

YERLİ ÜRETİCİ YÜZDE 20 AZALDI

Antalya’da yerli üreticilerde de yüzde 20 azalma olduğunu söyleyen Ayhan, ’’Geçen sene Antalya genelinde 130 tane kurulan çadır sayımız bu sene 100’e düştü. Yani bu sene yüzde 30’luk bir düşüş var.  Aynı zamanda yerli üreticilerimizde de yüzde20 -30 azalma oldu’’dedi. DENİZ TOPKAYA

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Köpeği ezmemek  için canlarından oldular

Köpeği ezmemek için canlarından oldular