Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber İMO Doğu Garajı’na ‘Ilımlı’ yaklaşıyor

İMO Doğu Garajı’na ‘Ilımlı’ yaklaşıyor

İnşaat Mühendisleri Odası(İMO)Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’in açıkladığı Doğu Garajı Projesi’ne ılımlı baktıklarını söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İMO Doğu Garajı’na  ‘Ilımlı’ yaklaşıyor

İnşaat Mühendisleri Odası(İMO)Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’in açıkladığı Doğu Garajı Projesi’ne ılımlı baktıklarını söyledi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Doğu Garajı Projesi’nin tanıtımı için düzenlediği toplantıya katılan meslek odalarından İnşaat Mühendisleri Odası(İMO) Başkanı Cem Oğuz, oda yönetimi olarak projeye ılımlı baktıklarını ifade etti.

2009 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilerek Doğu Garajı Projesi kapsamında başlatılan inşaat kazısı sırasında Attaleia Antik Kenti’ne ait mezarlık, yüzlerce yıllık oda mezarlar ve ölenlere sunulan ilginç hediyeler gün yüzüne çıkarılmıştı. 6 yıllık aradan sonra Büyükşehir Belediyesi Doğu Garajı’nda Kültür ve Ticaret Merkezi kapsamında, 25 otobüs kapasiteli park alanı, pazar yeri ve festival çarşısı için dükkanlar, proje içinde mağazalar restoranlar söz konusu. Ayrıca bina içinde 700 kişilik de bir konser ve tiyatro salonu hizmet verecek. Sergi galeri, sosyal donatı alanları da bu proje içinde olacağı ifade edildi. 20 Şubat’ta ihalesi yapılacak olan projenin 420 günde tamamlanması planlanıyor..

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cem Oğuz projeye yönetim olarak ‘ılımlı’ yaklaştıklarını belirtti. Oğuz,  “Projenin tanıtıldığı toplantıya katılan arkadaşlarımızın genel düşüncesi ılımlı. Ulaşımla ilgili olarak bizim anabilim dalımız, uzun vadede raylı sistemle toplum taşım sistemi öneriyor.. Ulaşımla ilgili sorunları irdelememiz gerektiğini düşündük. Bu nedenle projeleri istedik. Ama ilk toplantıda yapılan sunumla ilgili olumsuz bir görüş beyan etmedi arkadaşlar. Ulaşımla alakalı katkı koymak istiyoruz. Ulaşım ve altyapı çalışmalarını inceleyip daha sonra düşüncelerimizi paylaşacağız” diye konuştu. MÜHÜBE DEMİRBAŞ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şüpheli ölümler devam ediyor

Şüpheli ölümler devam ediyor