Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Afrika'da Ölümcül Sel Felaketi: Yılanlar İnsan Bedeni Arasında Yüzdü

Afrika'da Ölümcül Sel Felaketi: Yılanlar İnsan Bedeni Arasında Yüzdü

Batı ve Orta Afrika'da meydana gelen ölümcül sel felaketi, timsah ve yılanların insan bedenleri arasında yüzmesine neden oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Afrika'da Ölümcül Sel Felaketi: Yılanlar İnsan Bedeni Arasında Yüzdü
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Batı ve Orta Afrika’da yaşanan şiddetli yağışlar, bölgedeki hayatı tehdit eden bir sel felaketine yol açtı. Bu felaket sonucunda, binden fazla insan hayatını kaybederken, yüz binlerce kişi de yerinden edildi. Çad, Nijerya, Mali ve Nijer, en çok etkilenen ülkeler arasında yer aldı.

Birleşmiş Milletler’in verilerine göre, bu yıl Batı Afrika’da 4 milyondan fazla kişi sel felaketinden etkilendi. Bu rakam, 2023 yılına göre üç kat artış göstermektedir.

can kaybı ve hasar durumu

Nijerya’da şu ana kadar 230, Nijer’de 265, Çad’da 487 ve Mali’de ise 55 kişi yaşamını yitirdi. Mali, 1960'lardan bu yana en büyük sel felaketi ile karşı karşıya kaldı. Sel, sadece insan hayatını değil, hayvanları da tehdit etti. Borno Eyalet Müzesi Parkı’ndaki hayvanların yüzde 80’i bu felaket sonucunda hayatını kaybetti. Sel sularının yükselmesi, birçok sürüngenin insanların arasına karışmasına yol açtı.

sosyal ve altyapısal etkiler

Sel felaketi, birçok bölgedeki hapishanelerde de hasara neden oldu ve bu durum, birçok mahkumun firar etmesine sebep oldu. Sular, yerel polis karakolları ve hükümet binalarının duvarlarını yıkarak büyük bir kaosa yol açtı.

iklim değişikliği ve savunmasızlık

Dünya Meteoroloji Örgütü, Afrika’nın sera gazı emisyonlarının yalnızca küçük bir kısmından sorumlu olmasına rağmen, aşırı hava olaylarına karşı en savunmasız bölgelerden biri olduğunu vurguladı. Bu durum, bölgenin iklim değişikliğinden ne kadar etkilendiğini gösteriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hizbullah'tan İsrail'e Saldırısı: Ramat David Hava Üssü Hedef Alındı

Hizbullah'tan İsrail'e Saldırısı: Ramat David Hava Üssü Hedef Alındı