Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Genel Sri Lanka'da Devlet Başkanlığı Seçimi: Dissanayake Önde

Sri Lanka'da Devlet Başkanlığı Seçimi: Dissanayake Önde

Sri Lanka'daki devlet başkanı seçiminde Marksist eğilimli milletvekili Anura Kumara Dissanayake, resmi olmayan sonuçlara göre yarışı önde.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sri Lanka'da Devlet Başkanlığı Seçimi: Dissanayake Önde

Sri Lanka'daki devlet başkanı seçiminde Marksist eğilimli milletvekili Anura Kumara Dissanayake, resmi olmayan sonuçlara göre yarışı önde götürüyor.

Sri Lanka Seçim Komisyonunun verilerine göre, 2022'deki ekonomik krizden bu yana yapılan ilk devlet başkanlığı seçiminde, Dissanayake oyların yüzde 39,5'ini aldı. Muhalefet lideri Sajith Premadasa yüzde 34 ile ikinci sırada yer alırken, mevcut Devlet Başkanı Ranil Wickremesinghe yüzde 17 ile üçüncü oldu.

ilk kez ikinci tur

Seçim sonuçları, Sri Lanka'da oy sayımında ilk kez ikinci tura gidileceğini gösteriyor. Seçimi kazanmak için adayların yüzde 51 oy oranına ulaşması gerekiyor. Henüz bu oran sağlanmadığı için, Dissanayake ve Premadasa ikinci turda karşı karşıya gelecek.

Sri Lanka'nın oy sistemi, seçmenlerin ikinci ve üçüncü tercihler yapmasına olanak tanıyor. İlk turda elenen adaylara oy verenlerin ikinci ve üçüncü tercihlerine göre nihai sonuç belirlenecek.

ekonomik kriz ve toplumsal huzursuzluk

Sri Lanka, 2022'de yaşanan ekonomik krizle birlikte dış borcunu ödeyemeyerek temerrüde düşmüş, yüksek enflasyon ve kötü yönetim halkın kitlesel protestolarını tetiklemişti. Bu süreçte dönemin Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa istifa etmiş, yerine geçici olarak Wickremesinghe getirilmişti.

Seçimin ikinci turu ve sonuçları, ülkenin hem ekonomik hem de siyasi geleceğini belirlemede kritik bir rol oynayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Damadın Kadın Kılığına Giren Arkadaşları Düğünü Bastı

Damadın Kadın Kılığına Giren Arkadaşları Düğünü Bastı