Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber EasyJet Uçağı Tahliye Edildi: Duman Sebebiyle Yolcular Panikledi

EasyJet Uçağı Tahliye Edildi: Duman Sebebiyle Yolcular Panikledi

Yunanistan'dan Londra'ya gitmek üzere havalanacak olan easyJet uçağı, kabin içindeki yangın nedeniyle acil olarak tahliye edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
EasyJet Uçağı Tahliye Edildi: Duman Sebebiyle Yolcular Panikledi
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Yunanistan'dan Londra'nın Gatwick Havalimanı'na gitmek üzere yola çıkacak olan easyJet uçağı, kalkıştan hemen önce kabin içinin aniden dumanla dolması sonucu tahliye edildi. 

Uçakta bulunan 236 yolcu, hızla güvenli bir şekilde uçaktan çıkartıldı.

"bomba" olabileceğinden şüphelenİLDİ

Yetkililer, başlangıçta yangının bir "bomba" olabileceğinden şüphelendiklerini belirtirken, araştırmalar sonucunda dumanın bir yolcunun el bagajında bulunan powerbank ve elektronik sigaralardan kaynaklandığı tespit edildi. Bu durum, havacılık güvenliği açısından endişe yarattı.

şirketin açıklaması

easyJet, Independent'a yaptığı açıklamada, "17 Eylül'de Heraklion'dan Londra Gatwick'e giden EZY8216 sefer sayılı uçuşun, bir yolcunun kabin bagajında çıkan yangın nedeniyle kalkıştan önce biniş sırasında boşaltıldığını doğruladı. İtfaiye ekipleri uçağa müdahale etti ve kabin ekibi prosedürlere uygun şekilde uçağı tahliye etti. Yolcular terminale alınırken, aynı günün ilerleyen saatlerinde yeni bir uçak ve mürettebat ayarlandı. Güvenlik bizim en büyük önceliğimizdir," ifadelerini kullandı.

benzer olaylar

Bu tür olaylar, havacılıkta güvenliğin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Temmuz ayında, ABD'nin San Francisco Uluslararası Havalimanı'nda bir yolcunun dizüstü bilgisayarının yangın çıkarması sonucu American Airlines’a ait bir uçak tahliye edilmiş ve üç yolcu yaralanmıştı. Bu tür olayların, yolcu güvenliği açısından dikkatli bir şekilde ele alınması gerektiği vurgulanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ünlü Medya Patronu Mahkemelik Oldu: Ailede Taht Oyunları Yaşanıyor

Ünlü Medya Patronu Mahkemelik Oldu: Ailede Taht Oyunları Yaşanıyor