Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Ünlü Medya Patronu Mahkemelik Oldu: Ailede Taht Oyunları Yaşanıyor

Ünlü Medya Patronu Mahkemelik Oldu: Ailede Taht Oyunları Yaşanıyor

Rupert Murdoch'un ailesi, babalarının servetinden kaynaklanan kavgayı mahkemeye taşıdı. Medya imparatorluğunun geleceği tehlikede.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ünlü Medya Patronu Mahkemelik Oldu: Ailede Taht Oyunları Yaşanıyor
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Rupert Murdoch'un ailesi, babalarının servetinden kaynaklanan kavgayı mahkemeye taşıdı. Medya imparatorluğunun geleceği tehlikede!

medya patronunun durumu

Dünyanın en zenginleri arasında yer alan Rupert Murdoch, 93 yaşında ve hâlâ hayatta olmasına rağmen ailesinin servet üzerindeki kavgası mahkemeye taşındı. New York merkezli News Corporation’ın Avustralyalı sahibi olan Murdoch, TV dizisi Succession’ın (Veraset) ilham kaynağı olmuştu.

çocuklar arasındaki çekişme

Murdoch’un dört çocuğu, babaları hayattayken servetlerindeki paylarını almak amacıyla mahkemeye başvurdu. Dava sonucunda çocukların kazanması durumunda, dev medya şirketinin parçalanma riskiyle karşı karşıya kalacağı ifade ediliyor. Murdoch’un, hayatını kaybettikten sonra koltuğuna geçecek vârisi konusunda üç çocuğuyla yaşadığı anlaşmazlık, bu hukuki süreçte önemli bir rol oynuyor.

Murdoch'un 20 milyar dolarlık (682,3 milyar TL) servetinin yanı sıra, bu davanın "bir aile kavgasasının ötesinde küresel medya sektörünün geleceği için önemli" olduğu yorumları yapılıyor. Medya imparatorluğu, The Wall Street Journal, The Sun, The Times, The Australian ve Fox News gibi önemli yayın organlarını içeriyor.

siyasi görüş farklılıkları

Milyarderin muhafazakâr görüşlere sahip olduğu, davanın ayrıca Murdoch’un çocuklarıyla yaşadığı siyasi görüş farklılıkları nedeniyle ortaya çıktığı iddia ediliyor. Aile içindeki bu çatışmalar, sadece servetle sınırlı kalmayıp, ideolojik bir savaşa da dönüştüğü belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Afrika'da Ölümcül Sel Felaketi: Yılanlar İnsan Bedeni Arasında Yüzdü

Afrika'da Ölümcül Sel Felaketi: Yılanlar İnsan Bedeni Arasında Yüzdü