Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber “İktidar korkuyor”

“İktidar korkuyor”

AKP’nin ve MHP’nin ‘dezenformasyonla mücadele’ iddiasıyla Meclis’e verdiği 40 maddelik yasa tasarısı Meclis gündemine görüşülmeye başlarken, bu girişim seçim öncesi özellikle yerel basını ve yurttaşı susturma operasyonu olarak algılandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“İktidar korkuyor”
MUHABİR: Arda Kır

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Birleşik Kamu-İş Antalya İl Temsilcisi ve Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, Sansür Yasası’nın karşısında olduklarını belirtti.

“YEREL BASINA TAHAMMÜL EDİLEMİYOR”

Merkeziyetçileşme'nin hiçbir ülkeye fayda sağlamayacağını belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Bizim gibi bir ülkeyi demokratikleşme yükseltir. Merkezi sistemin bütün basını kontrol etmeye kalkışması doğru değildir. Nispi bir özgürlüğü bulunan yerel basına tahammül edilemez noktaya gelinmesi çok üzücü. Yerel basın geleceğimizin teminatıdır. Yerel basın üreten bir ekonominin, özgür düşüncenin hakim olduğu ortamın teminatıdır. Yerel basını zayıflatıcı her türlü uygulamadan kaçınmak gerekir” diye konuştu.

“YEREL BASIN AYDINLIK PENCERESİDİR”

Türkiye’de şu an basının özgür olmadığını belirten Birleşik Kamu İş Temsilcisi, Eğitim İş Antalya Şube Başkan Sadık Acar ise “Bugün basın özgürlüğü sadece iktidara yakın medya organlarında var. Basın yıllardır baskı altında. Bu yasa özellikle yerel gazetelere, reklam ajanslarına, internet sitelerine büyük darbe vuracak. Böyle bir uygulama yerel basının elini kolunu bağlayacak. Yerelde çalışan basın emekçileri işsiz kalacaktır. Hükümetin bu kararı tekrar gözden geçirmesini istiyoruz. Yerel basın bölgenin aydınlık penceresidir. Yerel basın halkı birbirine bağlama görevini üstlenmektedir. Yaklaşan seçim öncesinde böyle bir karara imza atılması acaba seçim yatırımı mı? Yoksa yerel basına darbe vurmak mı?” ifadelerini kullandı.

“İKTİDAR KORKUYOR”

“Biz bütün demokratik kitle örgütlerinin, siyasi partilerin ortak tutum içerisinde bu yasaya karşı birlikte bir duruş göstermesi gerektiğini düşünüyoruz” diyerek ortak bir tutum vurgusu yapan KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “Bu yasa iktidarın seçime giderken halkın duymasını istemediği konuların üstünü kapatma çabasıdır. Kendi var olan medyası ile birlikte sosyal medyaya da hegemonya kurup kendi istediklerini topluma kabul ettirme yasasıdır. Bu yasa ile birlikte halkın haber alma özgürlüğü engellenecek ve demokrasi rafa kaldırılacak. Bu kabul edilemez. Herkesin karşıt duruş göstermesi gerek. İktidar örgütlenmeden korkuyor. Yasa ile ilgili genel merkezden de birkaç gün içerisinde eylem kararımız gelir. Eylemlerimizi yapacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Laboratuvar hizmeti alınacak

Laboratuvar hizmeti alınacak