Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber “İbrikçi” değilim,paramla aldım!..

“İbrikçi” değilim,paramla aldım!..

Felaket bölgesine yaptığı ziyaretlerde dağıttığı ibriklerle muhalefetin eleştiri oklarını üzerinde toplayan Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, “Onların hepsini cebimden aldım” dedi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“İbrikçi” değilim,paramla aldım!..

Felaket bölgesine yaptığı ziyaretlerde dağıttığı ibriklerle muhalefetin eleştiri oklarını üzerinde toplayan Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, “Onların hepsini cebimden aldım” dedi.

 

Bana değil, sanatçıya çok ayıp.

Bir dönem Antalya milletvekilliği yapan ve 3 yıldır Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Abdurrahman Arıcı, muhalefetin kendine yönelttiği suçlamalar karşısında Gerçek’e özel açıklamalar yaptı. Köşe Yazarımız Ali Buldu’nun sorularını cevaplandıran Arıcı, felaket bölgesindeki ziyaretlerinde “ibrik” dağıtması üzerine CHP İl Başkanı Cavit Arı tarafından “İbrikçi” yakıştırmasına, “Bana değil, ibriği yapan sanatçılara bile çok ayıp” dedi.

 

İbriklere 5 bin 800 lira ödedim

Sert eleştirileri umursamadığını belirten Bakan Yardımcısı Arıcı, “Felaket bölgesinin raporunu kaymakam ve diğer yetkililerden aldım. Araziyi gezmedim, çünkü bir gün önce il teşkilatımız ve devletin yetkileri oradaydı” şeklinde konuştu. “İbrikçi” yakıştırmasına anlam veremediğini de belirten Arıcı, “O ibrikler İznik’te el emeğiyle yapılıyor. 5 bin 800 liraya aldım, faturasını gösterebilirim. Sadece destek algısı oluşturmaya çalıştım” diye konuştu.

 

Geçtiğimiz hafta selden zarar gören Antalya’nın batı ilçelerine yaptığı ziyaretlerde, ilçe yetkililerine dağıttığı ibriklerle gündeme oturan ve muhalefet tarafından “ibrikçi” benzetmesi yapılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, savunmasını Akdeniz Gerçek’e yaptı. Arıcı, “Yapılan son derece yakışıksız ve ayıp” dedi.

 

Bir önceki dönem Ak Parti Antalya Milletvekilliği yapan ve geçen dönem seçilemediği için Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığına getirilen Abdurrahman Arıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in doğu ilçelerine yaptığı yatırım gezisi sırasında ilginç açıklamalar yaptı. Akdeniz Gerçek Gazetesi Köşe Yazarı Ali Buldu’nun sorularını cevaplandıran Arıcı, dağıttığı hediyelerin neden farklı şekilde eleştirildiği ve abartıldığını anlayamadığını belirtti.

 

“CHP’li Arı çok ayıp etti!”

 

CHP İl Başkanı Cavit Arı’nın, “Felaket bölgesinde üreticileri ziyaret yerine yetkilileri ziyaret edip ibrik dağıtıyor. Bu iş ibrikçilikle olmaz” yönündeki eleştirilerine değinip muhalefetin eğleştirecek hiçbir şey bulamaması yüzünden konunun büyütüldüğüne dikkat çeken Abdurrahman Arıcı, “Eleştiri  anlamında büyük kısırlık çeken muhalefet partilerin yöneticileri ayıp ediyor” dedi. Arıcı şunları konuştu;

 

“Ben o bölgelere gittiğimde tüm raporları ve selin bilançosunu zaten kaymakamdan ve diğer yetkililerden aldım. Partimin yöneticileri de bir gün önce zaten üreticilerin yanında ve destekçisiydi. Aynı olayı neden yeniden gerçekleştirelim diye düşündüm. Üstelik Tarım Bakanımız Mehdi Eker de bizzat üretici yetkililerini aramış ve yaraların sarılacağı sözünü vermişti. Ben de kaymakam, belediye başkanı ve partimin ilçe başkanlarını ziyaret ettim. Sonuçta ben Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısıyım. Yerimi ve konumumu bilmem lazım. Gittiğim bölgelerdeki yetkililere turizm sezonunun daha iyi geçmesi ve onların sürekli destekçisi olduğumu hatırlatmak adına algı oluşturmak için ibrik hediye ettim. Bunun neresi kötü? Kıyafeti bile kirlenmedi, ayakkabısına çamur değmedi diyorlarmış. İnsafınız kurusun, ben sürekli halkın içinde olan bir insanım. Ama benim asıl görevim turizmcilerin derdini dinlemek ve sorunlara çözüm üretmektir.”

 

“Yasağını delmedim, cebimden aldım”

 

Ali Buldu’nun, “Başbakanın plaket ve hediye yasağına rağmen neden ibrik dağıtma çabasına girdiniz?” yönündeki sorusuna gülümseyerek cevap veren Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, “Bu bana olduğu kadar ibriği yapan sanatçılara ve el emeğine de yazık.” dedi. Arıcı, “Ben o ibrikleri memleketimizin en güzel yerlerinden biri olan İznik’ten aldım. O şirin ilçede el emeği ile ibrik yapan sanatçılar bunu duysa çok üzülürlerdi. Kaldı ki dağıttığım ibrikleri 5 bin 800 liraya aldım ve faturasını dileyen herkese gösterebilirim. Başbakanımızın tasarruf amaçlı yasağını delmiş veya tanımamış değilim. Böyle bir durum söz konusu bile olamaz” şeklinde sözlerini tamamladı. (Ali BULDU)

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Güreş ağası nasıl tuş oldu ?

Güreş ağası nasıl tuş oldu ?