Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber Geri Dönüşümcüler düzen istiyor

Geri Dönüşümcüler düzen istiyor

2 bin üyesi bulunan‘Geri Dönüşümcüler Derneği’ Antalya Şube Başkanı Kemal Şentürk, sokak toplayıcılarının bir düzene sokulmasını belediyeler tarafından desteklenmesini ve sokak toplayıcılarının haklarının verilmesini istedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Geri Dönüşümcüler düzen istiyor

2 bin üyesi bulunan‘Geri Dönüşümcüler Derneği’ Antalya Şube Başkanı Kemal Şentürk, sokak toplayıcılarının bir düzene sokulmasını belediyeler tarafından desteklenmesini ve sokak toplayıcılarının haklarının verilmesini istedi.

 

Geri Dönüşümcüler Derneği Antalya Şube Başkanı Kemal Şentürk,“Derneğimiz 2011 yılında kuruldu. Dernek olarak sokak toplayıcıları ve ikinci el pazar esnafının sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde ekmeklerini alması için mücadele ettik. Bu zamana kadar sadece dernek yönetimi ve kendi insanlarımız ile mücadele ettik. Yine elinden geleni yapanlar oldu ama yetersiz bir güç ile ayakta durmaya çalıştık’’ dedi.

Antalya’da sokak toplayıcıları sayısının 15-20 bin arasında olduğu tahmin edildiğini söyleyen Şentürk son zamanlarda sokak toplayıcılarının içerisine Suriyeli mültecilerin de eklendiğine dikkat çekti. Şentürk, “Arka sokaklarda bizden çok Suriyeli toplayıcılar var. Bu nedenle Antalya sokakları patlamaya hazır bir bomba. Bunu yıllardır söylüyoruz. Kötü bir noktaya geldiğini de herkes görüyor. Bizim istediğimiz sokaklarda bölgelere ayrılması’’ diye konuştu.

Belediyelerin kendi bölgelerindeki sokak toplayıcılarını bir şekilde dernek çatısı altında disipline etmelerini istediklerini söyleyen Şentürk,’’ Bizim istediğimiz mesleği düzene sokmak. Bu insanlar belediyede belediye çalışanı gibi olabilir. Sokak toplayıcılarının belediyeler ile beraber ikili çalışma yapılması gerekiyor. Emniyetin de bu yerlerde görev alması gerekiyor. Emniyet olmazsa bu iş olmaz. Belediye ne kadar ben yapacağım dese de boşa bir mücadele olur. İlk önce emniyet belediye ve dernek ile beraber Antalya cennet olur. Bölgelerde bu insanların yaka kartları giyim kuşamları disipline edilmiş sokak toplayıcısı olsun istiyoruz. Bu bir düzene kavuşacak gibi görünüyor’’ şeklinde konuştu.

Sokak toplayıcılarının sıkıntılarını dile getiren Şentürk, “Sıkıntılarımız kontrolsüz toplama. Risk analizi var. Dürüst çalışanlar yıllardan beri bu meslekte çocuklarını okutanlar kendi SGK’sını ödeyen insanlar var. Onlar bunun yanında hırsızı ve arsızı olmak üzere her şey var. Hala sıkıntılarımız devam ediyor. Biz istiyoruz ki birileri gelsin siz nesiniz? Ne yapıyorsunuz amacınız nedir. Birileri gibi bir yerleri karıştırıp da menfaat sahibi istemiyoruz. Şirketleri atın belediyeler bir kucaklasa bu insanları bu sorun olmaz” dedi.. MÜHÜBE DEMİRBAŞ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dokuma’da dev adım !

Dokuma’da dev adım !