Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber Emekliler Ankara’da sesini duyuracak

Emekliler Ankara’da sesini duyuracak

Tüm Emekli Sen demokrasi ve emek mücadelesinin sesini duyurabilmek için 16 Nisan’da Ankara’da saat 14:00’de büyük bir mitinge hazırlanıyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emekliler Ankara’da sesini duyuracak

Akdeniz Gerçek Gazetesi’ni ziyaret eden Tüm Emekli Sen Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen, Emeklilerin ekonomik baskılardan en çok etkilenen kısım olduğunu ve sendikal ve örgütlenme mücadelesi verdiklerini söyledi.16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan büyük mitinge tüm emeklileri davet eden Başkan Ergen “Çok sayıda basın açıklaması ve imza kampanyası yürüterek demokrasi mücadelesi veriyoruz. Sesimizi daha gür çıkarabilmek için tüm emeklileri büyük buluşmaya davet ediyoruz “dedi.

EMEKLİLER YOKSULLAŞIYOR

Emeklilerin insancıl şartlarda yaşaması gerektiğini vurgulayan Tüm Emekli Sen Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen “Bizler emekliler olarak  yaşlandığımızda insancıl şartlarda yaşayabilmek için  ve sağlık giderlerimiz açısından sendikalı olmak istiyoruz. Emekli olduğumuzda bize dönen para lütuf değil , emek birikimidir. Değerlendirilmiş bir emektir. 11 yıldır AKP döneminde enflasyon endeksli bir maaş yatışları söz konusu. Fakat bu enflasyon hesaplarının nasıl olduğunu biliyoruz. TÜİK kurumunun hesaplamalarının  doğru olmadığını biliyoruz. Gerçek enflasyon rakamlarının altında artış da her yıl emekliler yoksullaşıyor.”dedi.

DEMOKRASİ MÜCADELESİ VERİYORUZ

 Ülkedeki büyüme ve refah payından da emeklilere bir pay verilmediğini söyleyen Başkan Abidin Ergen “ Bu payın emeklilere verilmesi gerekir. Yapılmadığı için emekliler yoksullaşıyor. İnsanlar elektrik faturalarını ödeyebilmek için evlilik yüzüklerini  satacak duruma geldi. Artık satacak yüzüğümüz bile kalmadı. Bu yüzden emeklilerin insanca yaşayabilmesi bu şartlarda mümkün değildir. Bizler emeklilerin sesini duyurmak insanca yaşam taleplerini kamuoyuna paylaşmak ve siyasi iktidarı çözüm getirmesi  için mücadele veriyoruz. Demokrasi mücadelesi veriyoruz. Emeklilerimiz  bir taraftan  demokrasi mücadelesi veriyor bir taraftan da emek mücadelesi veriyor. Bu yüzden bizler emeklilerin sesi olmaya çalışıyoruz. Örgütleniyoruz. Neden Sendika? Çünkü devletle ya da siyasi iktidarla pazarlık yapmamız gerekiyor. Tek taraflı pazarlık olmaz. Karşılıklı masaya oturulmalı.”diye konuştu.

 MİTİNGE DAVET ETTİ

Sendikanın örgütlenmesini engellemek için her türlü baskı kurulduğunu ve yasal zeminlerin  yok edilmeye çalışıldığını anlatan Başkan Abidin  “Bizler Avrupa İnsan Hakları sözleşmesinin imzacısıyız. Burada her şey çok açıktır. Herkes dernek ve sendika kurabilir. Bunun iç hukukta düzenlenmesi gerekir. Anayasa’nın 99. maddesinde bunun iç hukukla çelişkili durumlarında uluslararası sözleşmeler esas alınırdı. Bunu da iç hukukta düzenlemedikleri için her seferinde kurduğumuz sendikaları kapattılar. Bu bir siyasi karardır. Hukuki değildir. Siyasal iktidarın bu düzenlemeyi yapması gerekir. Şu anda sendikamızı  kapattılar. Ama biz Anayasa Mahkeme’sine başvurduk. Yasal sürecimiz devam ediyor. Eylem ve etkinliklerle sesimizi duyurduk. Sesimizi daha gür çıkarabilmek için Ankara’ya  mitinge gidiyoruz. Demokratik kamuoyunu siyasi partileri STK’ları ve tüm emekli vatandaşlarımızı 16 Nisan saat 14:00’da Ankara’da mitinge davet ediyoruz.” diye konuştu.  BUSE YEŞİL

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“Yaşanacak hal kalmadı”

“Yaşanacak hal kalmadı”