Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Almanya'daki Türkler Aşırı Sağcı Partilerin Yükselişinden Endişeli

Almanya'daki Türkler Aşırı Sağcı Partilerin Yükselişinden Endişeli

Almanya'da aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisinin oy oranlarındaki artış, Türkler ve yabancılar arasında tedirginliğe yol açtı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Almanya'daki Türkler Aşırı Sağcı Partilerin Yükselişinden Endişeli
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Son dönemde Almanya’da yapılan eyalet seçimlerinde aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisinin oy oranlarının artışı, ülkede yaşayan yabancı kökenliler, özellikle Türkler arasında ciddi bir endişeye yol açtı.

Özellikle doğu eyaletlerinden Brandenburg’da 22 Eylül'de yapılan seçimlerde AfD’nin %29,2 oy alarak ikinci parti konumuna yükselmesi, Köln’de yaşayan Türkler arasında huzursuzluğa neden oldu.

Türkler Endişelerini Dile Getiriyor

Köln’de yaşayan Doğan Cimikoğlu, bu durumun ırkçı partilerin yükselmesine neden olduğunu belirterek, AfD gibi partilerin yabancılar için tehlike arz ettiğini söyledi. Cimikoğlu, bu partilerin önceki ırkçı partilerin devamı niteliğinde olduğunu ifade ederek, “Bunlar ırkçı partilerdir ve özellikle yabancılar için tehlikeli partilerdir. Demokratik yollarla bu tehlikeye karşı önlem alınmalı” dedi.

Hasan Emektar ise göçmenlerin yoğunlaştığı ülkelerde aşırı sağın yükselmesinin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Emektar, Avrupa genelinde artan yabancı karşıtlığının da bu durumu tetiklediğini söyledi: "Dünyanın neresinde olursa olsun, bir ülkeye göçmen çok geliyorsa o ülkede aşırı sağ büyümekte."

Demokratik Tepki ve Birlik Çağrıları

Köln’de giyim mağazası sahibi Sedat İmrak, her türlü faşizme karşı olduklarını belirterek, aşırı sağın yükselmesine karşı insanlık ve merhametin önemine dikkat çekti. Irkçılığa karşı herkesin birleşmesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca Ertekin Güçlü, aşırı sağcı partilerin iktidara gelmesinin köklü anayasa değişikliklerine neden olacağını düşünmediğini, ancak halkın bu partilere karşı daha uyanık olması gerektiğini ifade etti.

Aşırı Sağ Oy Oranlarında Rekor Artış

Almanya’nın doğu eyaletlerinden Brandenburg’da SPD, %30,9 oy oranıyla seçimleri kazansa da AfD %29,2 oy alarak ikinci sıraya yerleşti. Bu artış, AfD'nin 2019 seçimlerine göre 5,7 puanlık bir yükseliş gösterdiğini ortaya koyuyor. Ayrıca Thüringen ve Saksonya eyaletlerinde de AfD’nin oy oranlarında rekor artışlar kaydedildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
SGK 480 metrekarelik arsayı satışa çıkıyor: İhale şartları belli oldu

SGK 480 metrekarelik arsayı satışa çıkıyor: İhale şartları belli oldu