Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Kanada'dan Lübnan'daki Vatandaşlarına "Derhal Dönün" Çağrısı

Kanada'dan Lübnan'daki Vatandaşlarına "Derhal Dönün" Çağrısı

Kanada, Lübnan'daki vatandaşlarına bölgedeki istikrarsızlık ve İsrail saldırıları nedeniyle acilen ülkeye dönme çağrısında bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kanada'dan Lübnan'daki Vatandaşlarına "Derhal Dönün" Çağrısı
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Kanada, Lübnan'daki vatandaşlarına bölgedeki istikrarsızlık ve İsrail saldırıları nedeniyle acilen ülkeye dönme çağrısında bulundu. Gerginliğin artma ihtimaline karşı seyahat uyarıları da yapıldı.

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, Lübnan'da yaşayan ya da seyahat amacıyla bu ülkede bulunan Kanada vatandaşlarına "derhal evlerine dönmeleri" gerektiğini belirtti. X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, Lübnan’daki gerginliğin her an artabileceğini vurgulayan Joly, şu anda Lübnan’a seyahat etmenin güvenli olmadığını ifade etti.

Joly, Lübnan ve İsrail'deki yetkililerle temas halinde olduğunu ve bölgede bir felaketin önlenmesi için gerilimin hızla düşürülmesi gerektiğini vurguladı.

İsrail Saldırılarında Yüzlerce Kişi Hayatını Kaybetti

Lübnan Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, İsrail’in güney Lübnan, Bekaa ve Baalbek bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında şu ana kadar 492 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında 35 çocuk ve 58 kadın da bulunuyor. Saldırılarda yaralanan kişi sayısının ise 1.645 olduğu açıklandı.

Lübnan'da Göç ve Eğitim Durumu

Saldırılardan etkilenen güney Lübnan'dan başkent Beyrut’a ve ülkenin kuzeyine doğru göç dalgası sürerken, Lübnan Eğitim Bakanlığı ülke genelinde eğitime ara verdiğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı da saldırılar sonucu yerinden edilen vatandaşlar için güneydeki okulların barınma amacıyla kullanıma açıldığını açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Devlet ormanlarında madencilik faaliyetlerine yeni düzenleme

Devlet ormanlarında madencilik faaliyetlerine yeni düzenleme