Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Cumhuriyet Mahallesi’nin çilesi !

Cumhuriyet Mahallesi’nin çilesi !

Antalya’nın en eski yerleşim birimlerinden olan Cumhuriyet Mahallesi’nde zemin katlarda oturan vatandaşların evlerini insan boyunu aşan su bastı. Mahalle sakinleri evlerinin oturulamaz, eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini, yardım için aradıkları Büyük

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhuriyet Mahallesi’nin çilesi !

Antalya’nın en eski yerleşim birimlerinden olan Cumhuriyet Mahallesi’nde zemin katlarda oturan vatandaşların evlerini insan boyunu aşan su bastı. Mahalle sakinleri evlerinin oturulamaz, eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini, yardım için aradıkları Büyükşehir Belediyesi ile ASAT yetkililerinin sorunu çözüm üretmeyip, kaderleriyle başbaşa bıraktıklarını öne sürdüler.

Antalya’yı felç eden yağışlar en eski yerleşim birimleri arasında bulunan Cumhuriyet Mahallesi’nde zemin katlarda oturan vatandaşlarında evlerini insan boyunu aşacak şekilde su bastı. Vatandaşlar, baskınların yaşandığı sırada, aradıkları Antalya Büyükşehir Belediyesini ve Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) yetkililerinin hiçbir çözüm üretmedikleri insanların kaderine bırakıldığını iddia ettiler.

Akdeniz GERÇEK muhabirlerinin gözlemlerine göre, Cumhuriyet Mahallesi’nde evler girilemeyecek halde insanlar, belediyenin sadece bir itfaiye aracı geldiği için kendi imkanları il suları tahliye etmeye çalışılıyorlar. Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen sadece 1  itfaiye aracının yeterli gelmediği, mahalle sakinlerinin sudan etkilenmesini engellemek için elektronik eşyalarını üst üste yığdıklar.

Akdeniz GERÇEK, Cumhuriyet Mahallesi’nde Mustafa Karayel ve annesi Hazine Karayel’in evini basan suyu kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalışırken görüntüledi. Mustafa Karayel, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ilgisizliğine yakınarak, “Bu yaşananlar Büyükşehir Belediyesi’nin rezilliğidir. Altyapı yok, her yağmur yağdığında bu sıkıntılarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu üçüncü oluyor. Kanalizasyon diye bir şey yok. Bunları iyi çekin görsünler utansınlar ki bir şeyler yaparlar belki” dedi.

Neriman Gülmez, annesinini su bastığı için evde mahsur kaldığını bu baskın sırasında ASAT ve belediye yetkililerini aradıklarını ancak ilgilenmediklerini anlattı. Gülmez, “Annem içeride mahsur kaldı. Onu çıkarabilmek için 110’u aradım, beni ciddiye almadılar. Bir insan hayatı gidiyor diye bağırdım. Yetkililer herkes aynı durumda deyip yüzüme telefonu kapattılar.   Arka tarafta bir dere var o derenin taşmasıyla her yer göl oluyor. Bizden vergileri bizden almayı biliyorlar. Ama hizmete gelince yoklar.  Canımıza bir şey olsa ne olacaktı? Yatacak yerimiz yok. Annemi hastaneye götürdük getirdik şu an komşuda kalıyor.  Ben de annemi kurtarabilmek izi camı kırdım ayağım kesildi 5 tane dikiş atıldı”  diye konuştu.

Evde mahsur kalan kadını evden şelale gibi akan suya rağmen anneannesini sırtında dışarıya çıkardığını aktaran Hasan Sicim, “80 yaşında kadın içeride sabah saat 7’den bu yana kimse yardımına koşmadı. Ben evde olmasam o 80 yaşındaki kadın evinde ölmüştü. Ben sırtımda taşıdım Şelale gibi su akıyordu. Sabahtan beri hiçbir yetkili yardıma gelmedi” diye yakındı.

Evini su basan Suriye Gültekin isimli vatandaş ise, “Benim kızım işsiz, 300 lira emekli maaşımla geçiniyoruz bu iki göz odada. Burayı yılladır su basıyor, çözüm bulmuyorlar. Yabancılara her yardımı yapıyorlar. Bize de yardım yapsınlar. Ev istiyorum” diye konuştu.

Mehmet Bayçetin,  “En üstü makamdan, en alt makam olan muhtarlığa kadar herkese sesleniyorum.  Burada yaşayan herkes bir insan. İnsanlar rezil şekilde evlerindeki suyu dışarı çıkarmaya çalışıyor. Koca Antalya’da  bir itfaiye aracı çalışıyor. Yani çok yakın zamanda seçim olsaydı; bir sürü siyasi ve arkasında bir sürü adam gelirde, bu sokaklarda arabadan geçilmezdi. Ama şu anda maalesef bir itfaiye var 1 itfaiye aracı koca mahalleye nasıl yetişecek” dedi.

Ünal Kartal; “624 sokak Cumhuriyet Mahallesinde alt yapı yok. Burası daima böyle sıkıntı yaşandığını bütün yetkililer biliyor. Bizim isteğimiz buradaki bu alt yapı sorununun giderilmesi” diye konuştu.

 

. MÜHÜBE DEMİRBAŞ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Venedik oldu !

Antalya Venedik oldu !