Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Büyükşehir araç parkını genişletti

Büyükşehir araç parkını genişletti

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ilçe ve köy yollarında sıcak asfalt çalışması yapmak için alınan 15 milyon değerinde iş makineleri kamuoyuna tanıtıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Büyükşehir araç parkını genişletti

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ilçe ve köy yollarında sıcak asfalt çalışması yapmak için alınan 15 milyon değerinde iş makineleri kamuoyuna tanıtıldı.

ASAT yanındaki Makine İkmal Şube Müdürlüğü alanında, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kentin ilçe ve köylerinde asfalt çalışmalarında kullanılma üzere 13 milyon TL'lik 39 iş makinesi için kurdele kesildi. Törene, AKP İl Başkanı Rıza Sümer, İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir katıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel açılış  töreni sırasında yaptığı konuşmada, “Karda kışta bu yayla ve köy yollarımız her sene satı kaplama da olsa sonra bakıma muhtaç hale geliyor. Hatta yeniden yapılması gerekiyor. Geçtiğimiz yıl daha önce sathi kaplama olan yolları tekrar asfaltlamak zorunda kaldık. Büyükşehir farkıyla bu yoları 5 sene içinde sıcak asfaltla dönüştürmek gibi bir hedefimiz var” dedi.

Genişleyen sınırlarla birlikte en iyi hizmeti verebilmek için araç parkının güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Türel, “Göreve gelir gelmez doğu ve batı ilçelerimizde kiralama yöntemiyle geçen yıl hizmet verme şansını zorladık. Bazı ilçelerimizde kiralayacak araç dahi bulamadık. Arkadaşlarımız geceli gündüzlü bir çalışmayla bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirdiler” diye konuştu.

KIRSALA 100 MİLYONLUK YATIRIM

2015 yılı içinde kırsal kesim yollarına yaklaşık 100 milyon liralık bir yatırım yapacaklarını belirten Türel, “2013 senesinde bu hizmetler İl Özel İdaresi tarafından yürütülüyorken, İl Özel İdaresinin toplam yatırım bütçesi 10 milyon liraydı. Ne mutlu ki artık bunun 10 misli yatırımı yapabilir hale gelmişiz. Sadece yol için hem de. 10 milyondan 100 milyon liraya sadece yol yatırımlarında kullanmak için çıkıyoruz Yaklaşık 13 milyon liralık bir yatırımla17 kamyon, 2 arozöz, 10 silindir, 2 yükleyici, 2 greyder, 2 freezer, 4 asfalt bakım aracı olmak üzere 39 adet yeni iş makinesini Büyükşehir Belediyesi’ne kazandırıyoruz” diye konuştu.

Başkan Türel, yeni iş makinelerinin belediyeye ve Antalya’ya hayırlı olmasını diledi. Kurdele kesimine geçildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Türel ve AKP İl Başkanı Rıza Sümer, AKP İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, ilçelerin koordinatörleri ile birlikte yeni iş makinelerinin kurdelesi dualarla kesildi.

Türel ve beraberindekiler yeni araçları gezdi. Türel ve Rıza Sümer birlikte bir damperli kamyonun direksiyonuna geçerek, kısa bir sürüş gerçekleştirdi. Türel, fen işleri ve atölye işçileri ile bir araya gelerek, çay içti sohbet etti.  MÜHÜBE DEMİRBAŞ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“İbrikçi” değilim,paramla aldım!..

“İbrikçi” değilim,paramla aldım!..