Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber Baykal : 9 Eylül muhteşem bir tarihtir

Baykal : 9 Eylül muhteşem bir tarihtir

CHP önceki Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93’nci, CHP’nin kuruluşunun 92’nci yıldönümü olan 9 Eylül için “Muhteşem bir tarihtir. dedi.. Baykal,’’ İçinden geçmekte olduğumuz sıkıntılı dönemi en

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Baykal : 9 Eylül muhteşem bir tarihtir

CHP önceki Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93’nci, CHP’nin kuruluşunun 92’nci yıldönümü olan 9 Eylül için “Muhteşem bir tarihtir.  dedi.. Baykal,’’ İçinden geçmekte olduğumuz sıkıntılı dönemi en kısa zamanda aşacağız. Tekrar güzel günlere kavuşacağız buna inanıyorum’’ şeklinde konuştu.

 

9 Eylül’ün İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Ve CHP’nin kuruluşunun 92’nci yıldönümü nedeniyle Akdeniz GERÇEK’e açıklamalarda bulunan  CHP önceki Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal,” 9 Eylül muhteşem bir tarihtir” dedi..

9 Eylül’ün  İzmir’in kurtuluşu ile birlikte Milli Mücadele’nin kazanıldığı tarih olduğunu vurgulayan deniz Baykal, ’’ 9 Eylül yeni bir siyasi yapılanmanın, siyasi şekillenmenin, bağımsız egemen bir devletin kurulması,  gelişip güçlenmesi bir serüvenin çıkışıdır. Milletimiz için 9 Eylül mutlu ve kutlu bir gündür. Sevinç, mutluluk günüdür. Umarım bundan sonra da  9 Eylülleri birlikte yaşarız’’dedi.

9 EYLÜL MUHTEŞEM BİR TARİHTİR

 

Deniz Baykal,’’  9 Eylül tarihimizin en önemli günlerinden birisi.  9 Eylül sadece İzmir’in düşman işgalinden kurtulduğu gün değil,  bir anlamda milli mücadelenin zaferle sonuçlandığı gündür.  1915 Mayısında başlayan milli mücadele,  9 Eylül 1922’de İzmir’in Kurtuluşu ile sonuçlanmıştır. 9 Eylül muhteşem bir tarihtir’’dedi.

MUTLU BİR GÜNDÜR

Baykal,’’ 9 Eylül yeni bir siyasi yapılanmanın, siyasi şekillenmenin Anadolu’da modern Türkiye Cumhuriyet’inin,  bağımsız egemen bir devletin kurulması gelişip güçlenmesi için bir serüvenin çıkışıdır. Milli Mücadelenin kurumu olarak CHP 9 Eylül de kurulmuştur.  9 Eylül milli mücadeleyi planlayıp örgütleyen Müdafa-i  Hukuk hareketinin CHP’nin kuruluş yıl dönümüdür. Milletimiz için 9 Eylül mutlu ve kutlu bir gündür” diye konuştu. . Baykal,’’ İçinden geçmekte olduğumuz sıkıntılı dönemi en kısa zamanda aşacağız. Tekrar güzel günlere kavuşacağız buna inanıyorum’’dedi.

DENİZ TOPKAYA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aslanımı , canımı, ciğerimi aldılar’

Aslanımı , canımı, ciğerimi aldılar’