Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Balbey’in başı hırsızlarla dertte

Balbey’in başı hırsızlarla dertte

Antalya’nın Muratpaşa İlçesi Balbey Mahallesi’ne hırsızlar dadandı. Balbey Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu hırsızların rögar kapaklarından sonra şimdide Tahılpazarı Mahallesi’nde yer alan Aşık Doğan Kız Kuran Kursu’na girerek klima borularını çaldıklarını söyledi

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Balbey’in başı hırsızlarla dertte

    Balbey sınırları içerisindeki kanalizasyon ve telefon hatlarına ait rögar kapaklarını çalan hırsızlar mahalle sakinlerine pes dedirtiyor. Hırsızlar Balbey Mahallesinden sonra Tahılpazarı Mahallesi’nde yer alan Aşık Doğan Kız Kuran Kursu’na girdi. Muhtar Abdullah Uyaroğlu “Hırsızlar klima borularını çalmışlar, bugün de kursun kapısını zorlamışlar, kilidini bozmuşlar, açamayınca da duvardan atlayıp tuvalet çeşmelerini, avluda bulunan demir küreği yine avluda bulunan abdestliklerin çeşmesini çalmışlar. Odundur, demirdir para yapacak ne varsa toplayıp gitmişler. Hatta tuvalet kâğıdına varana kadar çalmışlar” dedi.

 

RÖGARLAR TEHLİKE SAÇIYOR

    Yeniden yaşanan hırsızlık olayının ardından yetkililere haber verildiğini belirten Muhtar Uyaroğlu isyanını sosyal medya hesaplarından dile getirdi. “Son zamanlarda farklı günlerde Balbey mahallemizde rögar kapakları birbiri ardından çalınıyordu” diyen Muhtar Uyaroğlu her gün ve yeniden yaşanan hırsızlık olayıyla ilgili “Güne gözlerimizi yine hırsızlık olaylarıyla açtık. Her sabah yaptığım gibi bu sabah da motorumla mahalleyi turladım, nerde kırılmış dökülmüş kapı varsa pencere varsa, şehir şebeke suyu boru patlağı varsa, çalınan rögar kapağı varsa ki maalesef oluyor. Bu sabah 431 sokak 17 numara önündeki rögar kapağı çalınmış önce ASAT'a bildirdim gelip takacaklar, sonra da ev halkına bildirdim çünkü kapılarının tam önünde çalınan rögar kapağı, Allah korusun boş bulunup kapıyı açar açmaz ilk adımda çukurun içine düşerler. Ey hırsızlar, utanmazlar, ben artık sizlere söyleyecek laf bulamıyorum yazıklar olsun” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

ŞİMDİ DE KURAN KURSU’NA DADANDILAR

    Muhtar Uyaroğlu, “Şimdi de komşu mahallemiz Tahılpazarı Mahallesi 450 sokak üzerinde yer alan Aşık Doğan Kız Kuran Kursu’na giren hırsızlar klima borularını çalmışlar, bugün de kursun kapısını zorlamışlar, kilidini bozmuşlar, açamayınca da duvardan atlayıp tuvalet çeşmelerini, avluda bulunan demir küreği yine avluda bulunan abdestliklerin çeşmesini çalmışlar. Odundur, demirdir para yapacak ne varsa toplayıp gitmişler. Hatta tuvalet kâğıdına varana kadar çalmışlar” diyerek “Sorumlu hocamız ile emniyeti aradık ekipler gelecek gerekli tahkikatı yapacaklar” bilgisini verdi.

 “İŞİMİZ ÇOK ZOR”

     “Artık bırakın hırsızlık yapmayı, helalinden, alın terinizle çalışın ve kazanıp yiyin” diyen Uyaroğlu, “Zaman zaman dostlar söylüyor, muhtarım bu kapakların çalınmaması için plastik ya da beton yapılsa diye, artık bu utanmazlar ne içiyorsa gözleri bir şey görmüyor olacak ki beton kapağı kaldırıp tam götürecekleri sırada bir de bakıyorlar para etmeyecek, yarısı açık şekilde rögar kapağını öylece bırakıp gidiyorlar. İşimiz çok zor anlayacağınız” dedi.

 

Fadime YİĞİT

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yanartaş takipte!

Yanartaş takipte!