Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber Bakanlık ayak diretiyor

Bakanlık ayak diretiyor

Yandaş Eğitim-Bir-Sen üyelerinin müdür ve müdür yardımcısı atanmasını sağlamak düşüncesiyle yapılan puanlama sistemi Danışma İdari Davalar Kurulu’nca iptal edilmesine rağmen Milli eğitim Bakanlığı’nın göreve iade sürecini uzatma çabasında olduğu ileri sür

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakanlık ayak diretiyor

Yandaş Eğitim-Bir-Sen üyelerinin müdür ve müdür yardımcısı atanmasını sağlamak düşüncesiyle yapılan puanlama sistemi Danışma İdari Davalar Kurulu’nca iptal edilmesine rağmen Milli eğitim Bakanlığı’nın göreve iade sürecini uzatma çabasında olduğu ileri sürülüyor.

9 BİN EĞİTİMCİ GÖREVİNE DÖNECEK

Eğitim-İn Antalya Şubesi’nin avukatı Mustafa Baysal, Danıştay’ın puanlama yönetmeliğini iptal kararı ile muhalif sendikaların üyesi müdür ve müdür yardımcısı 9 bin eğitimcinin göreve dönmesi gerektiğini söyledi. Baysal, davasını yürüttüğü 5 müvekkilinden 3’nün göreve iade edildiğini belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevce iade ürecini uzatma çabası içinde olduğunu belirtti.

Antalya’da geçen yıl okul müdür ve yardımcılarının atamalarında uygulanan puanlama sisteminde yandaş sendika üyelerine fazla puan verildiği, muhalif sendika üyelerinin puanlarının ise kasıtlı düşürüldüğü iddiası sonrasında görevden alınan okul yöneticilerince  açılan davaların sonuçları gelmeye başladı.   Danıştay İdari Davaları Kurulu’nun okul müdürlerinin ve yardımcılarının değerlendirilmesi ile ilgili yönetmeliğin iki maddesini iptal etmesinin ardından bir önceki yönetmelik gereği görevi sona erdirilen 9 bin okul müdür ve yardımcısı  görevlerine dönemeye başladı.

Eğitim-İş Antalya Şube Avukatı Mustafa Baysal, sonuçlanmış bir mahkeme kararının olduğunu ve kendisinin de davasını yürüttüğü 5 müvekkilinden 3 tanesinin karar gereğince görevine iade edildiğini aktardı.

 

MİLLİ EĞİTİM SÜRECİ UZATMAK İSTİYOR

Baysal, diğer iki okul müdürünün mahkeme kararı gereğince 30 gün içerisinde görevine iade edilmesi gerekirken, Antalya 3’üncü İdare Mahkemesi tarafından davaya ret kararı verildiğini, bu kararların temyiz edildiğini belirtti. Byasal, “Danıştay bu kararları bozdu ama Milli Eğitim Danıştay’ın bozduğu karara düzeltme isteyerek, süreci uzatmaya çalışıyor. Bu nedenle 2 okul müdürü göreve iade edilmedi hala açıkta bekliyorlar” şeklinde konuştu.

 

YANDAŞ SENDİKA İKTİDARIN ARKA BAHÇESİ

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün alınan kararı uygulamamakta direndiğini ileri süren Mustafa Baysal, “Yandaş sendika, iktidarın arka bahçesi konumunda. Eğitim-Bir-Sen Üyesi müdürlerin göreve getirilmesi gibi bir durum vardı. İdare Mahkemeleri bu hukuk dışı uygulamaya dur deyince Milli Eğitim Müdürlükleri ellerinde bulunan bütün fırsatları kullanarak, mümkün olduğu kadar mahkeme tarafından iptal edilen müdürlerin durumunu uygulamamak için direnmeye çalışıyor” dedi. TUĞÇE SARAÇ

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sahil işgal edilemez

Sahil işgal edilemez