Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber Antalya'da yarın hayat duracak! Otobüsler kontak kapatıyor

Antalya'da yarın hayat duracak! Otobüsler kontak kapatıyor

Antalya'da toplu ulaşıma hizmet veren 490 otobüsten yaklaşık 200'ünün çalışmadığı tahmin edilirken özel halk otobüslerinin kontak kapatacağı öğrenildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da yarın hayat duracak! Otobüsler kontak kapatıyor
MUHABİR: Kamer Durdu

Türkiye’nin pek çok yerinde toplu ulaşım esnafı akaryakıt zammı ve büyükşehir belediyeleri ulaşım daire başkanlıklarının uygulamalarıyla yaşadıkları sorun nedeniyle eylem yapıyor, ses yükseltiyor. Antalya’da da yıllar önce yaşanan kontakt kapatma eylemi yeniden yapılacak.

Güvenilir kaynaklardan alınan bilgisiyle göre Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in Ulaşım AŞ'den resmi plakalı otobüsleri Ulaşım Daire Başkanlığı bünyesine geçirmesi de çözüm olmadı. Yeni alınan 60 resmi plakalı otobüs ve Ulaşım Daire Başkanı değişikliğinin üzerinden çok geçmeden yaşanan kriz büyüdü.

Toplu ulaşım esnafından alınan bilgiye göre bazı otobüslerin şoförlerinin evlerine göre yapılan sefer planlaması bardağı taşırdı. Ulaşım zamları nedeniyle otobüslerinin büyük kısmını sefere çıkarmayan özel halk otobüslerinin neredeyse tamamı ki bu sayısının yaklaşık 250 olduğu biliniyor yarın kontakt kapatacak.

1 Ekim Pazar günü eğer otobüsler kontakt kapatırsa hafta sonu Antalya'da hayat duracak. Bu durumun devam etmesi ise mesaiye, okula, dershaneye, hastaneye vs gidecek yurttaşın da elini kolunu bağlayacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in duruma ilişkin ne yapacağı ve nasıl bir adım atacağı bilinmezken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş otobüsçülere 'Ya hepsini satın ya da gidin' diye seslenip ardından otobüsler satın alma teklifini göndermişti. Muhitiin Böcek ise öğrenilen bilgiye göre otobüslerin kamulaştırılması konusunu henüz gündeme aldı.

AKDENİZ GERÇEK YAZMIŞTI

Akdenizgercek.com.tr'de 30 Temmuz'da Başkan'ın başı 'ulaşımla' dertte başlıklı Kulis Haber'de konu gündeme alınmıştı. "Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek düzenledikleri toplantılarda en çok toplu ulaşım ile ilgili soru ve eleştirilere maruz kalırken, sosyal medyada da eleştiri oklarından kurtulamıyor..." denilenerek yaşanan ve yaşanması muhtemele soruna işaret edilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ali Babacan yerel seçim kararını açıkladı

Ali Babacan yerel seçim kararını açıkladı