Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber Antalya CHP Örgütleri Ön Seçime Gitmeyecek

Antalya CHP Örgütleri Ön Seçime Gitmeyecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi, belediye meclis üyesi adaylarının belirlenmesi için ilçe başkanlıklarına ön seçim yapılıp yapılmayacağına dair bir karar aldı.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya CHP Örgütleri Ön Seçime Gitmeyecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi, belediye meclis üyesi adaylarının belirlenmesi için ilçe başkanlıklarına ön seçim yapılıp yapılmayacağına dair bir karar aldı. CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Muratpaşa, Konyaaltı ve Aksu ilçelerinin meclis üyeliği için ön seçime gideceğini belirtti.

CHP Parti Meclisi’nin Kararı

CHP Parti Meclisi’nin kararı doğrultusunda, belediye meclis üyeliği adaylarının belirlenmesi için çift sıra fermuar yöntemiyle örgüt denetiminde ön seçim yapılıp yapılmayacağı il başkanlıklarına soruldu. CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, bu yazının bir ay önce geldiğini ve Aksu, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçe başkanlıklarının ön seçim talebinde bulunduğunu belirtti.

İlçe Başkanlıklarının Durumu

Antalya’nın merkez ilçelerinden Kepez’de ön seçim yapılması için Genel Merkez’e yazı gönderildi ve cevap bekleniyor. Kaş, Demre, Döşemealtı, Korkuteli, İbradı, Gündoğmuş, Akseki ve Finike’de ise resmi başvuru yapan aday adaylarının sayısının az olması nedeniyle konu henüz netleşmedi. Manavgat ve Kumluca’da da durum henüz netleşmedi, ancak büyük olasılıkla ön seçim yapılmayacak. Alanya ilçe başkanlığı, Alanya’da Genel Merkez ile yaptığı görüşmeler sonucunda ön seçim yapılmayacağını bildirdi.

İl Başkanı Nail Kamacı'dan Açıklama 

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, “Bu bildiri bize 1 ay öncesinden geldi. İlçelere sorduk. 3 ilçeden cevap geldi. Bunlar Muratpaşa, Konyaaltı ve Aksu. Bu yazı yeniymiş gibi değerlendiriliyor. Bu yazı yeni değil. Bu bir ay öncesinin yazısı. İlçe merkezlerinin bu kararı alması için toplantı yapması lazım. Bu yazı daha önce geldi şimdi hatırlatma yazısı geldi. Bu yeni bir şey değil. Yönetim bunu isterse bana bildirir bende bir üst makama bildiririm. Aksu, Muratpaşa ve Konyaaltı’nda ön seçim yapılacak. 

İlçe Başkanlarından Açıklamalar

  • CHP Kepez İlçe Başkanı Gökhan Ölmez, “Biz olabilir diye bildirdik ama cevap gelmedi. Genel Merkez’e yazımızı yazdık. Meclis üyesi aday adayları için fermuar sisteminde ön seçim olabilir dedik. Bu hafta cevabın gelmesini bekliyoruz. Ön seçim istediğimizi bildirdik. Fermuar sistemi bizler için olumlu” dedi.
  • CHP Döşemealtı İlçe Başkanı Veli Çot, “Bizim şu an ön seçim durumu mümkün değil çünkü 7 meclis üyesi aday adayı var. Adayımız daha yeni belli oldu. 7 meclis üyesi aday adayı olduğu için ön seçime gitmeyeceğiz. Sayı az olduğu için böyle bir gereksinim duyulmadı” dedi.
  • CHP Korkuteli İlçe Başkan İsmail Karadeli, “Bizim 5 meclis üyesi aday adayımız var. Belediye başkan adayımız hala belirlenmedi. Ön seçime gitmeyeceğiz. Aday belli olursa ön seçim yapılabilir. Şu an net bir durum yok” diye konuştu.
  • CHP Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar, “Manavgat’ın yapısı diğer ilçelere göre farklı. Biz burada ön seçim talep etmedik. Şu an resmi olarak 8 meclis üyesi aday adayı var. Adayımızın açıklanması sonrası yeni aday adayları da çıkabilir. Ön seçim kararı almadık” dedi.
  • CHP Finike İlçe Başkanı Uygar Çarban, “Burada örgütün ön seçim talebinden ziyade seçim kazanma odaklı bir yapımız var. 5 resmi başvuru aldık. Çok fazla bir başvuru olmadı. Aday adayı sayısı da yaz. Böyle bir talebimiz olmadı” dedi.
  • CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, “Biz Genel Merkez ile görüştüğümüzde ilçe merkezimizde ön seçim yapmayacağımızı ilettik. Genel Merkez’de bunu kabul etti ve bize yetki verdi. 20’den fazla aday adayı var. Genel Merkez’den iznimizi aldık” dedi.
  • CHP Demre İlçe Başkanı Mete Hakan Caner, “Hala net bir şey yok. Şu an 4 aday adayımız var. Sayı az olduğu için  şu an net bir şey yok” dedi.
  • CHP Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, “Kaş’ın meclis üyeleri coğrafi olarak belirleniyor. Bizim Muratpaşa, Konyaaltı gibi olma şansımız yok. Şu an 6 meclis üyesi aday adayı var. Sayısı da çok değil. Örgüt bunu kendi içinde tartışmadan çözebilyor. Müzakere yöntemi ile halledebiliyoruz” dedi.
  • CHP Kumluca İlçe Başkanı Fahretdin Karaöz, “Ön seçim talebimiz yok. Büyük olasılıkla yapmayacağız. Kendi içimizde çözeriz” dedi.
  • CHP Gündoğmuş İlçe Başkanı Mehmet Türker Eren, “Bizim böyle bir talebimiz yok. Bizde aday adayı sayısı yetersiz. Bu yüzden böyle bir durumumuz yok” dedi.
  • CHP Serik İlçe Başkanı Fahri Çimen, “Arkadaşlarımızla oturup konuşacağız. Adayımız ile görüşeceğiz. Başkan adayımızla görüşüp karar vereceğiz. Meclis üyeliği için şu an 5 başvuru var. İlerleyen dönemlerde artacak. Konu hala net değil. Ön seçimi konuşacağız. Hala bir netlik yok” dedi.
  • CHP Akseki İlçe Başkanı Mustafa Soylu, “7 aday adayı başvurumuz var. Sayımız az olduğu için ön seçim gibi bir gündemimiz yok” dedi.
  • CHP İbradı Belediye Başkanı Bülent Ülker, “Aday adayı sayımız az olduğu için böyle bir durum yok. Şu an net bir durum yok. Önümüzdeki hafta konu belirlenecek. Büyük ihtimalle kentin yapısı gereğiyle ön seçim yapılmayacak” dedi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da 53 kaçak göçmen yakalandı

Hatay'da 53 kaçak göçmen yakalandı