Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber 50 engelli plajı yapsanız ne olur ?

50 engelli plajı yapsanız ne olur ?

Altınokta Körler Derneği Başkanı Rahim Ezgi, Büyükşehir Belediyesi’nin Konyaaltı Sahili’nde açtığı ‘Engelsiz Plajın’ görme engelliler için konfor bedensel engelliler için de ihtiyaç olduğunu belirterek, “Görme engellinin otobüse binme ve ineceği yeri bilememe sıkıntısı yaşanan bir şehirde 50 tane engelsiz plaj yapsanız ne olur?” dedi..

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
50 engelli plajı  yapsanız ne olur ?

Altınokta Körler Derneği Başkanı Rahim Ezgi, Büyükşehir Belediyesi’nin Konyaaltı Sahili’nde  açtığı ‘Engelsiz Plajın’ görme engelliler için konfor bedensel engelliler için de ihtiyaç olduğunu belirterek, “Görme engellinin otobüse binme ve ineceği yeri bilememe sıkıntısı yaşanan bir şehirde 50 tane engelsiz plaj yapsanız ne olur?” dedi..

Engelsiz Plajın açılışına katılarak bir konuşma yaptığını ve görme ve engellilerin sıkıntılarını  dile getirdiğini hatırlatan Rahim Ezgi, sıkıntılar konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in herhangi bir açıklama yapmadığını belirtti. Ezgi,’’ Engelsiz plaj görme engelliler için konfor, bedensel engelliler için de ihtiyaç. Ama  görme engellinin otobüse binme ve ineceği yeri bilememe sıkıntısı yaşanan bir şehirde 50 tane engelsiz plaj yapsanız ne olur? Güzel bir çalışma ama ulaşımla birlikte bütün olursa bu çalışma anlamlı hale gelir’’dedi. Rahim Ezgi, “ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’ndan ulaşımla ilgili sıkıntılarımızı dile getirmek için görüşme talep ettim. Henüz bir dönüş olmadı.” diyekonuştu. 

KAMUYA DAHA ÇOK ENGELLİ ALINMALI!

Ezgi, kamuya daha fazla engelli vatandaşın alınması için de Türkiye Engelliler Konfederasyonu öncülüğünde bir çalışma başlatılacağını söyledi. Ezgi,’’ Kamuda 13 bin civarında boş kadro olmasına rağmen 2 bin 545 engelli alınacak olması bizi üzdü. 13 bin civarında boş kadro ilan edilip de 2 bin 545 yerleştirme yapılacak olması adaletle bağdaşmıyor. Engelli vatandaşların işe ihtiyacı var. Engelliler yaşıyor ama nasıl yaşıyor. İşsiz engellinin illa sorunlarını duyurabilmek için televizyonlara çıkması lazım? Engelli vatandaşlarımız onurlarından taviz vermek istemiyor haliyle. Onurlu bir yaşam insanın en doğal hakkı engelli vatandaşın da. Engelliler belediyelerin yaptığı sosyal yardımlarla yaşamak zorunda değil. Engelliler de normal vatandaşlar gibi eşit bir şekilde yaşamak istiyor. İşe yerleşmek istiyorlar. Kötü bir durum. Bu sayının artırılmasını talep ediyoruz’’dedi.  DENİZ TOPKAYA 


Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ağız ve diş sağlığı politikaları yanlış

Ağız ve diş sağlığı politikaları yanlış