Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
25°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Videolar Özel Haber 15 şehirde olan kent lokantası hala Antalya'da yok

15 şehirde olan kent lokantası hala Antalya'da yok

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yerel seçimlerden önce resmi sosyal medya hesabında ¨Halkımızın uygun fiyata sağlıklı bir şekilde yemeklerini yiyebilecekleri Kent Lokantalarını Antalya'mıza biz kuracağız¨ şeklindeki paylaşımın ardından Antalya’da hala bir kent lokantasının açılmaması soru işaretlerini beraberinde getirdi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: Dilan Andıç

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yerel seçimlerden önce resmi sosyal medya hesabında ¨Halkımızın uygun fiyata sağlıklı bir şekilde yemeklerini yiyebilecekleri Kent Lokantalarını Antalya'mıza biz kuracağız¨ şeklindeki paylaşımın ardından Antalya’da hala bir kent lokantasının açılmaması soru işaretlerini beraberinde getirdi. İstanbul’da yurttaş 4 kap yemeği 40 Lira’ya yerken, Antalya Kent Lokantası’na kavuşacağı günleri bekliyor.


 

SAYIYI 39'A ÇIKARMAYI DÜŞÜNÜYOR

Türkiye’deki ilk kent lokantası 2022 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetimi altında Çapa'da açıldı. Ağustos 2024 tarihi İstanbul’daki kent lokantası sayısı 15’e çıkarılırken bu sayının 39’da çıkarılması hedefleniyor. 15 şehirde toplamda 38 tane kent lokantası varken, Antalya’da yerel seçimlerden önce Antalyalılara vaat edilen kent lokantasını bir esnaf Kepez ilçesindeki Kültür Caddesi’nde Antalya Kent Lokantası açtı. 2,5 milyona yaklaşan nüfusuyla turizm ve öğrenci şehri olan Antalya’da kent lokantasının esamesi yerel seçimlerden sonra bir daha okunmadı.

BAŞKAN VAAT ETMİŞTİ


31 Mart 2024 yerel seçimlerinden önce Antalya Büyükşehir Belediyesi (ABB) mevcut başkanı Muhittin Böcek ve ABB başkan adayı ve Kepez Belediyesi eski başkanı olan Hakan Tütüncü Antalyalılara kent lokantası vaat etmişti. 26 Şubat 2024 tarihinde yerel seçimlerde başkanlık için yarışan Muhittin Böcek resmi sosyal medya hesabından ¨Halkımızın uygun fiyata sağlıklı bir şekilde yemeklerini yiyebilecekleri Kent Lokantalarını Antalya'mıza biz kuracağız¨ şeklindeki paylaşımıyla Antalyalılara kent lokantası kurma vaadi vermişti. Antalyalılar, Antalya’daki mevcut başkanlığını elinde tutmayı başaran Böcek, seçim vaadi olan Antalya Kent Lokantası’nı ne zaman açacağını sorularını yanıtsız bıraktı. 
 

15 ŞEHİRDE VAR ANTALYA’DA YOK
 

Türkiye’nin 15 şehrinde toplamda 38 tane kent lokantası büyükşehir ve ilçe belediye başkanları girişimiyle açıldı. 16 milyonluk bir nüfusa sahip olan İstanbul’da 15, 5 milyondan fazla nüfusu olan Ankara’da 1, yaklaşık 4,5 milyon nüfusu olan İzmir’de 5, 2 milyona yakın nüfusu olan Kocaeli’nde 2, 1 milyon nüfusu olan Denizli’de 1, 808 bin nüfuslu Trabzon’da 1, 768 bin nüfusu olan Erzurum’da 1, 967 bin nüfuslu Muğla’da 1, 647 bin nüfuslu Batman’da 2, 270 binlik Burdur’da 1, 534 bin nüfuslu Osmaniye’de 1, 331 bin nüfuslu Siirt’te 1 kent lokantası bulunurken, 2 milyondan fazla nüfusu olan Adana’da da geçtiğimiz günlerde kent lokantası açıldı. Birçok şehirde peş peşe kent lokantaları açılırken 2,5 milyondan fazla nüfusu olan Antalya’da hala kent lokantası yok.
 

BAŞKAN VAAT ETTİ ESNAF YAPTI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in adaylık sürecindeki vaadi olan ve arkasından esamesi okunmayan Antalya Kent Lokantası’nı esnaf açtı. 

Üniversite öğrencilerinin ve turistlerin uğrak noktası olan Kültür Caddesi’nde Antalya Kent Lokantası açan esnaf, başkan Böcek’in vaadini farklı yollarda yerine getirdi. Birçok Antalya’nın belediyeye ait olduğunu düşündüğü Antalya Kent Lokantası, aslında bir esnaf tarafından kuruldu. Antalyalılar tarafından sıklıkla sorulan soruyu bir kez de biz sormak istiyoruz. Antalyalılar sıklıkla “Yerel seçimlerden sonra 16 ilçede Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bayrağını dalgalandıran, öğrenci ve turizm şehri olan ve 2,5 milyonu aşkın nüfusa sahip Antalya’ya vaadi verilen Antalya Kent Lokantası ne zaman açılacak?” diye soruyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
DEM Parti Sultangazi İlçe Başkanlığı'na silahlı saldırıda son gelişme

DEM Parti Sultangazi İlçe Başkanlığı'na silahlı saldırıda son gelişme