Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Videolar Özel Haber Antalya Havalimanı'ndaki fiyatlar turisti isyan ettirdi

Antalya Havalimanı'ndaki fiyatlar turisti isyan ettirdi

Antalya Havalimanı’nda bir turist tarafından kayda alınan görüntülerde zincir fastfood markasının döviz üzerinden fahiş fiyatla satış yapması tepkileri beraberinden getirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: Dilan Andıç

Türkiye’nin birçok havalimanında raf etiketleri seyahat eden yerli turistin tepkisini çekerken, Antalya Havalimanı’nda kayda alınan görüntülerde yabancı bir turist de fiyatlar karşısında isyan etti. Bir dilim pizzanın 10 Euro (379 TL), 2 dilim pizza ve bir içeceğin 20 Euro (758 TL) olması karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen turist, o anları sosyal medyada paylaştı. Zincir fastfood markasının ürün fiyatlarını döviz üzerinden servis etmesine yönelik değerlendirmelerde bulunan TÜKONFED (Tüketici Konfederasyonu) Başkanvekili Avukat İbrahim Güllü, ¨Bu fiyatlar turisti kaçırır¨ dedi.

TURİZME DARBE VURUYORLAR
 

Antalya Havalimanı’nda raf etiketlerinin olması gerekenden daha fazla olmasını, turizme vurulan bir darbe olarak yorumlayan Başkanvekili İbrahim Güllü, ¨Bu fiyatlar turizme vurulan darbedir. Bu yüksek fiyatların devam etmesi halinde önümüzdeki senelerde turizmde bugünkü turist sayısını arar hale geleceğiz. Gıda fiyatlarındaki artışlar devam ediyor. Tüketicinin fiyat algısı yok edildi. Maalesef bu konuda yeterli bir denetim yapılmadığını görmekteyiz¨ diyerek isyan etti.

MEVZUATA AYKIRI

Söz konusu işletmede döviz cinsinden satış yapılmasının mevzuata aykırı olduğunu söyleyen İbrahim Güllü, ¨Türk parasının korunması kanunu ve fiyat etiket yönetmeliklerine göre ürünün fiyatının TL olarak belirlenmesi ve ürünün TL karşılığı fiyatını güncel kurdan Euro ya da Dolar olarak belirlemesi gerekir. 

Söz konusu olayda ise fiyatlar doğrudan Euro yani döviz olarak belirlenmiştir. Bu fiyatlandırma mevzuata aykırı olduğu gibi haksız ticari uygulama olarak değerlendirilir ve idari para cezaları ile karşı karşıya kalırlar. Böyle bir durumla karşılaşan tüketicimiz Ticaret Bakanlığı bünyesine bulunan Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna şikâyette bulunsunlar¨ diyerek tüketicinin hak arayışını koruması gerektiğinin altını çizdi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay Kumlu'da tuşlu telefonun çalınma anı kamerada

Hatay Kumlu'da tuşlu telefonun çalınma anı kamerada