Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
8 MADDELİK KANUNU DELEN SKUTER BİLMECESİ

8 MADDELİK KANUNU DELEN SKUTER BİLMECESİ

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Kentimizde trafiği alt üst eden ve çok sayıda kazaya sebebiyet veren skuter adı verilen, ilimiz boyutunda sayıları binleri aşan bir garip ulaşım araçları hakkında çözüme odaklı defalarca yazılar yazıldı, kurumlara çağrılarda bulunuldu. Meğer söz konusu araçlar hakkında bir kanun çıkarılarak koşullu olarak trafiğe çıkarılmış.

Otobüsü, treni, tramvayı, minibüsü, taksisi, deniz ulaşımı gerektiğinde de yaya ulaşımı olan bir kette bu araçlara ne derece ihtiyaç olduğu tartışılmalıydı. Taşrada, kırsalda, köyünde kentinde herhangi bir konuda araştırma yapılarak kısa-orta ve uzun vadede bilimsel manada gibi sorunlar doğuracağı ve sakıncalar yaratacağı hesap edilmeden; yalnızca merkeziyetçi bir anlayışla çıkarılan kanunlardan da biz böyle yakınır dururuz.

SKUTER KANUNUNUN ÖZETİ: 
1.Yayaları ve engellileri engellemeyecek şekilde park etmeleri gerekirmiş. Aslanlar gibi fütursuzca park ediyorlar.

2.Yaya ve araç trafiğini engellemeyecek şekilde park etmeleri gerekirmiş, kocaman bir kahkaha atalım bari. Bu hükme de zerre kadar uyan yok

3.Kamu nizamını bozacak, özel mülkiyete zarar verecek şekilde park edilmez mi? Ne diyeceğimi bilemiyorum. Bal gibi bu nizamı hoyratça bozuyorlar.

4.İşletmeci firma uygun şekilde park edilmeyen skuterleri 2 saat içinde toplamakla yükümlüymüş. Yapmayın Allah aşkına aklımızla alay etmeyin. Günlerce kaldırımları, yaşam alanlarımızı işgal eden o araçların sahipleri nerelerde? Halkın sinir uçlarıyla oynamayın.

5.15 yaşından küçük çocukların kullanması yasakmış. Gelin de cadde ve sokaklarımızda kaç yaşında çocukların cirit attığını siz de görün.

6.Hızı 20 kilometreyi geçmeyecekmiş, 50 kilometre hızla gidilecek yollarda kullanılmayacak. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Bu hükmün de açıkça ihlal ediliyor olduğuna defalarca tanık olmaktayız.

7.Trafik kanununda tanımlı bir araç olduğu, bisikletle aynı sınıftadır deniliyor. Bisiklete kaç kişi biner? Tek kişi biner. Skutere 2 kişi biniyor neden?

8.Yolun sağından gitmeleri gerekiyormuş. Bu da doğru değil. Ceza yazma yetkisi emniyet birimlerine ait olduğu bildiriliyor.

Uzun bir zamandan bu yana skuterlerle ilgili yaptığımız araştırma ve çalışmaların sonunda yukarıdaki 8 maddelik hükümlerin tamamının ihlal edildiğine tanık oluyoruz.

Mağdur vatandaşlar şikayetçi olduklarında nereye, nasıl, hangi telefona başvuracaklar? bizzat skuterlerin disiplin edilmesiyle ilgili kurum hangisidir, halk onlara nasıl ulaşacak?

İlgili devlet kurumlarımıza kamu adına yapılan bir çağrıdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *