Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem MMO Antalya Başkanı Atmaca'dan altyapı revizyonu uyarısı

MMO Antalya Başkanı Atmaca'dan altyapı revizyonu uyarısı

Makine Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca, Antalya'nın iklim değişikliği ile mücadelede lider şehir olabileceğini söyledi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MMO Antalya Başkanı Atmaca'dan altyapı revizyonu uyarısı

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca ve yönetimi seçimin ardından 16’ncı dönem ile ilgili yapacakları çalışmaları paylaştı. 

MMO Antalya Şubesi Yönetim Kurulu, geçmiş dönemlerde gerçekleştirdikleri projeleri ve yeni dönemdeki çalışmalarını açıkladı.  Yönetim Kurulu’nun katıldığı toplantıda açıklamalarda bulunan MMO Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca, 'Kamuoyunu bilgilendirmek üzere meslek, şehir ve ülke sorunlarına karşı çözüm odaklı öneriler sunmaya devam edeceğiz. İklim değişikliği ile birlikte yağış rejimi de değişti. Drenaj sistemlerimiz eski yönetmeliklere göre yapılmış durumda. Şu bir gerçek ki bu yağışlar sürecek. Alt yapıyı hazır hale getirmeliyiz. Aksi takdirde ya vezir ya rezil olacağız. Yerel yönetimler alanında uzman bilim insanları, akademisyenler ve meslek odaları ile birlikte çalışmalı. Yağış projeksiyonlarına göre geniş kapsamlı çalışmalar yaparak bütün Türkiye’ye örnek bir şehir olabiliriz. Bunu yapmazsak da AFAD’ın açıkladığı üzere iklim değişikliğinden en çok etkilenecek bölgenin Akdeniz Havzası olduğunu söylemek mümkün. İklim değişikliği ile ilgili mücadelede Antalya lider bir şehir olabilir' dedi.

Mmo Antalya Başkanı Atmaca'dan Altyapı Revizyonu Uyarısı Result

'Eğitimler Sürecek'

Başkan Atmaca, 'İşin niteliği, çalışanın vasfı ile uyumsuz olunca bir sosyal adaletsizlik söz konusu oluyor. Bu konuda Milli Eğitim ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı nezdinde denetim mekanizmalarının çalışması ve gerekli önlemlerin alınması gerekiyor’’ dedi. Ayrıca meslektaşlarının istihdamına destek olmak amacıyla çalışmalarına devam ettiklerini belirten Başkan Atmaca, ‘’Meslektaşlarımızın niteliklerini geliştirecek, günümüz dinamiklerine uygun bilgisayar destekli eğitimlere 2021’in ekim ayı itibarıyla başlamıştık. Bu dönem de farklı disiplinlere ait eğitimleri arttırarak sürdürmeyi amaçlıyoruz' dedi.

Mmo Antalya Başkanı Atmaca'dan Altyapı Revizyonu Uyarısı (2) Result

'Geleneksel Kongremizi Sürdüreceğiz'

Tamamladıkları dönemde ‘neredeyse sıfır enerjili bina farkındalığı’ ile ilgili çalışmalar yaptıklarını belirten Atmaca, bu çalışmaların yeni dönemde de devam edeceğini ifade etti. Atmaca, 'İlgili kurum ve kuruluşlarla birlikte neredeyse sıfır enerji bina farkındalığının artırılması konusunda seminer ve webinar çalışmaları düzenleyerek, bu konuda farkındalığı yükselttik. Hatta hizmet binamızın neredeyse sıfır enerjili olması için gerekli ön analizleri de tamamladık. Önümüzdeki süreçte hizmet binamızı neredeyse sıfır enerjili bina haline getirerek, örnek bir model olarak kamuoyunun ilgisine sunacağız. ’Tamamladığımız dönemde şubemiz ve Plan T Fuarcılık arasında bir protokol imzalandı. Bu kapsamda 11-14 Aralık 2024 tarihlerinde Anfaş'ta gerçekleştirilecek olan 2’nci Hoteltech Antalya Otel Teknik Ekipman ve Malzemeleri İhtisas Fuarı ile birlikte Ulusal İklimlendirme Kongresi iklim 2024'ü birlikte gerçekleştireceğiz. Gerekli ön protokol çalışmalarını tamamladık.  Yeni dönemde şubemizin geleneği haline gelmiş iklim kongresini düzenleyeceğiz' dedi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Köpek Saldırısı Sonucu Kayseri'de Çocuk Ağır Yaralandı

Köpek Saldırısı Sonucu Kayseri'de Çocuk Ağır Yaralandı