Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Kaş Belediyesi'nden plaj ve çay bahçelerine usulsüz zam

Kaş Belediyesi'nden plaj ve çay bahçelerine usulsüz zam

Kaş Belediyesi, plaj ve çay bahçeleri işletmelerinin fiyat tarifelerinde usulsüz zamlar yaptığı ortaya çıktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kaş Belediyesi'nden plaj ve çay bahçelerine usulsüz zam

Süleyman Gezici

Kaş Belediyesi Meclisi, 3 Temmuz 2023 tarihinde yaptığı toplantıda, plaj ve çay bahçeleri işletmeleri için fiyat güncellemesi yapmıştı. Ancak belediye, bu karara rağmen, işletmelerin fiyat tarifelerini usulsüz şekilde yeniden belirledi.

Yapılan usulsüz zamlar, işletmelerin büyük boy fiyat tarifesi levhalarına ve menülerine yazıldı ve uygulandı. Örneğin, Patara Plajı'nda kutu meyve suyunun 40 TL'den satılması gerekirken 65 TL'ye, Kaş Belediye Çay Bahçesi'nde küçük ayran 12 TL'den satılması gerekirken 20 TL'ye satıldı.

Belediye, sorumluluğu yazılım firmasına attı

Kaş Belediyesi'nin usulsüz zamları, CHP'li vekiller tarafından gündeme getirildi. CHP Kaş İlçe Başkanı Durmuş Yılmaz, belediyenin usulsüz zamları yaptığını ve sorumluluğu yazılım firmasına attığını açıkladı.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Belediye meclisimiz tarafından belirlenen fiyatlar yerine, belediye kendi kafasına göre daha yüksek zamlı fiyatlar belirlemiş ve işletmelere dayatmıştır. Bu usulsüzlüğü belediyeye sorduk, ancak belediye yazılım firması 'Akınsoft programındaki karışıklığı' gerekçe göstererek kendini savunmuştur. Bu gülünç bir gerekçedir. Belediyenin usulsüzlüğünün sorumlusu yazılım firması değildir. Belediyenin kendi sorumluluğudur" dedi.

CHP'li vekillerden tepki

CHP'li vekiller, Kaş Belediyesi'nin usulsüz zamlarına tepki gösterdi. CHP Antalya eski Milletvekili Çetin Osman Budak, "Kaş Belediyesi, vatandaşın cebini düşünmüyor. Belediyenin yaptığı usulsüz zamlar, vatandaşın sırtına ekstra yük bindiriyor. Belediyenin bu usulsüzlüğü derhal düzeltmesi gerekiyor" dedi.

CHP Kaş İlçe Başkanı Durmuş Yılmaz ise "Kaş Belediyesi, bu usulsüzlüğü ile vatandaşın güvenini sarsmıştır. Belediyenin bu usulsüzlüğüne karşı mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.383002160_632938399017137_1268795457945723161_n

Yazılı soru önergesine cevap

CHP'li vekillerin usulsüz zamlara ilişkin soru önergesine, Kaş Belediyesi tarafından yazılı cevap verildi. Belediyenin cevabında, "Akınsoft programındaki karışıklık" nedeniyle usulsüz zamların yapıldığı iddia edildi.

Ancak CHP'li vekiller, belediyenin verdiği cevabı kabul etmedi. Vekiller, belediyenin usulsüzlüğünün sorumluluğunu kabul etmesi ve bu usulsüzlüğü düzeltmesi gerektiğini vurguladı.383005242_632938429017134_6108519000603661066_n

Yazılı soru önergesinin ardından, Kaş Belediyesi apar-topar fiyatları, esasen olması gerektiği gibi, Meclis Kararına uygun şekilde menülerine yansıttı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
WhatsApp'a çığır açacak yapay zeka özelliği geliyor

WhatsApp'a çığır açacak yapay zeka özelliği geliyor