Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Narinlerin Şeydaların Katilini Değiştiremediğimiz Düzen Yaratıyor

Narinlerin Şeydaların Katilini Değiştiremediğimiz Düzen Yaratıyor

İstanbul'da kadın polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti tutuklandı. Yeni Akit gazetesinin skandal başlığı tepki çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Narinlerin Şeydaların Katilini Değiştiremediğimiz Düzen Yaratıyor
KAYNAK: Haber Mekezi

İstanbul'da dün akşam saatlerinde yaşanan olayda, polis memurunun silahını alarak kadın polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti tutuklandı. Olayın ardından iktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit gazetesi, haberi "Ülke Teksas'a döndü! Kemalist rejim suç makineleri üretiyor!" başlığı ile duyurdu. Gazetenin bu başlığı, sosyal medyada ve kamuoyunda büyük tepki çekti.

ADD Başkanı Hüsnü Bozkurt'tan Sert Tepki

Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, Yeni Akit gazetesinin başlığına ve haberin içeriğine sert tepki gösterdi. Bozkurt, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, gazetenin bu tür söylemlerle toplumu yanıltmaya ve kutuplaştırmaya çalıştığını belirtti. Bozkurt, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Polis evladımız Şeyma Yılmaz’ı şehit eden Yunus Emre Geçti adlı katilin 14 yaşındaki görüntüleri, annesinin 5 yıl önceki fotoğraflı sosyal medya paylaşımı (fotoğraftaki siyasinin son olayla ilgisi yok elbette) ve bir ‘gazete’ kupürü! Bu görüntüler, bir çocuğun aile, çevre, siyaset, medya dörtgeninde nasıl yozlaşıp bir sosyopata, bir suç makinesine, bir caniye dönüştüğünü özetliyor aslında.”

Devlet ve Eğitim Sistemi Eleştirisi

Bozkurt, açıklamasının devamında, bu tür olayların arkasında yatan temel sorunlara da dikkat çekti. Eğitimsizliğin ve toplumsal çöküşün bu tür suçların ortaya çıkmasına neden olduğunu belirten Bozkurt, Eğitim görmesi gereken çocuklarına sahip çıkmayan bir devlet yönetimi, hapse atması gerekirken, 26 kez serbest bırakan bir yargı sistemi, gerçekleri ters yüz eden haber programlarıyla, yalan yanlış manşetleriyle, ağa, mafya, varsıl yaşam dizileriyle toplumu yanıltan, yanlış yönlendiren bir medya…Atatürk’ün akıl ve bilim yolundan sapmanın, laik bilimsel eğitimi katletmenin, devleti liyakatla yönetmemenin acı sonuçları ile yüzleşiyoruz her gün. Narinlerin, Şeydaların katillerini değiştir(e)mediğimiz bu düzen yaratıyor. Çare belli, Yeniden Atatürk Cumhuriyeti!'' ifadelerine yer verdi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul'da İETT Otobüsü Kontrolden Çıkarak Gelinlik Mağazasına Girdi

İstanbul'da İETT Otobüsü Kontrolden Çıkarak Gelinlik Mağazasına Girdi