Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Çarşı Davasında Yeni Gelişme: Dosya Savcılığa Gönderildi

Çarşı Davasında Yeni Gelişme: Dosya Savcılığa Gönderildi

Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olarak Çarşı grubundan 35 kişinin yargılandığı davada, mahkeme mütalaa hazırlanması için dosyayı savcılığa gönderdi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Çarşı Davasında Yeni Gelişme: Dosya Savcılığa Gönderildi
KAYNAK: Haber Merkezi

Gezi Parkı olaylarına ilişkin davada, aralarında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı üyelerinin de bulunduğu 35 sanığın yargılanmasına İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya, 6 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı. Duruşmada, olaylara dair emniyet tarafından kaydedilen görüntüler ve o gün ulusal yayın yapan televizyon kanallarının kayıtları izlendi.

Çarşı Davasında Yeni Gelişme: Dosya Savcılığa Gönderildi

Sanık avukatları, izlenen görüntülerde müvekkillerinin olaylarla hiçbir ilgisi olmadığını belirterek, suçlamaların asılsız olduğunu savundu. Avukat Ali Rıza Dizdar, "Görüntülerin müvekkillerimizle hiçbir alakası yoktur. Başbakanlık ofisine yürüyenlerin müvekkillerimiz olmadıkları bu görüntülerle de sabitleşti," dedi.

dosyada bir tek delil yok

Bir diğer sanık avukatı Ömer Kavili ise, "Bir takım görüntüler izledik. Bu görüntülerin ceza hukuku bakımından delil niteliği yoktur. Bu görüntüler eğer yazılı olsaydı alakasız evrak diye dosyaya alınmazdı. Ama sizde emir kulusunuz. Orada gördüğümüz taş atma görüntüleriydi. O günün koşullarına baktığımızda idare mahkemesinin kararını tanımayan bir yönetim vardı. Gerçi sonra 'Anayasa mahkemesini de tanımıyoruz' dediler. Çarşı davasının sanıklarına dosyada bir tek delil olmadığı halde, Yargıtay'da kadrolu bir memur, savcı iftira attı. Kalktı 'Türk Bayrağı yaktılar' dedi. Görüntüleri izledik bir tane bayrak yakma görüntüsü yok" diye konuştu.

Dosya Mütalaa İçin Savcılığa Gönderildi

Mahkeme heyeti, izlenen görüntüler ışığında daha önce verdiği "görüntülere ilişkin bilirkişi raporu alınması" yönündeki karardan vazgeçti. Bunun yerine, mütalaasını hazırlaması için dosyayı duruşma savcısına gönderdi. Duruşma, mütalaa hazırlık süreci için 4 Kasım’a ertelendi.

Dava Süreci Nasıl Gelişti?

Gezi Parkı olaylarına ilişkin Çarşı grubu üyelerinin de yer aldığı 35 sanığa, 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ve terör örgütü kurma veya yönetme ile örgüte üye olma' suçlarından verilen beraat kararları, Yargıtay tarafından bozulmuştu. Yargıtay, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesindeki Gezi Parkı olaylarına ilişkin dosya ile Çarşı dosyası arasında hukuki ve fiili bağlantı bulunduğunu belirterek, iki dosyanın birleştirilmesini istemişti.

Gezi Parkı Davası İle Çarşı Davası Yeniden Ayrıldı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Gezi Parkı davası ile Çarşı davası, 21 Şubat 2022'de yapılan duruşmada yeniden ayrıldı. Mahkeme, dosyada tutuklu sanık kalmaması ve Yargıtay ilamında araştırılması istenen hususların henüz tamamlanmaması nedeniyle, Çarşı Grubu Davası olarak bilinen 35 sanıklı dosyayı ayrı bir şekilde değerlendirme kararı aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Emniyet Müdürü’nden Polis Şeyda Yılmaz İçin Başsağlığı Mesajı

Antalya Emniyet Müdürü’nden Polis Şeyda Yılmaz İçin Başsağlığı Mesajı