Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Seçim vaadi unutuldu: Emekliler ucuz çay içemeyecek

Seçim vaadi unutuldu: Emekliler ucuz çay içemeyecek

Seçim vaadi olarak verilen ucuz çay sözünün unutulduğu ve emeklilerin ucuz çay içme imkanlarının kısıtlandığına dair bir durum ortaya çıktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Seçim vaadi unutuldu: Emekliler ucuz çay içemeyecek
KAYNAK: İHA

Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun'un seçim döneminde emeklilere 2 bin lira ödeme yapacağına dair verdiği söz, seçim sonrası aylar geçmesine rağmen yerine getirilmedi. Bu durumun yanı sıra, Sivas'ın emekliler için önemli bir buluşma noktası olan Tarihi Kent Meydan Çay Evi'nin özelleştirilmesi kararı alınmış durumda. Bu çay evi, özellikle düşük fiyatları ile emekliler arasında popülerdi. Ancak, 27 Eylül Cuma günü yapılacak açık artırma ile kiraya verilecek olan bu mekan, emekliler arasında büyük bir hayal kırıklığına neden oldu.

Tarihi Kent Meydan Çay Evi’nin Özelleştirilmesi

Sivas Belediyesi tarafından kiraya verilmesi planlanan Tarihi Kent Meydan Çay Evi'nin zarar ettiği gerekçesiyle özelleştirilmesi kararı, emekli vatandaşlar arasında geniş bir tepkiye yol açtı. Emekliler, bu çay evinin kapanmasının ardından fiyatların artacağı ve sosyalleşme alanlarının azalacağı endişesi taşıyor. Özellikle emeklilerin sosyal bir alan olarak gördüğü bu mekanın kapatılması, onların yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyeceği düşünülüyor.

“Belediyenin İmkanları Halka Hizmet İçin Olmalı”

Emeklilerin mağduriyetine dikkat çeken Muhittin Kar, "Özelleşen yerlerde fiyatların arttığını ve vatandaşların mağdur olduğunu görüyoruz. Belediyenin imkanlarının halka hizmet için kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Bu çay evi gibi sosyal alanlar kapatılmamalı, aksine artırılmalı" dedi. Kar, özelleştirmenin emekliler üzerinde olumsuz etkiler yaratacağını ve bu nedenle belediyenin halkın yanında durması gerektiğini vurguladı.

“Sivas'ın Durumu Üzgün Bir Manzara Arz Ediyor”

Sivas'ın mevcut durumundan üzüntüyle bahseden Orhan Çiftçi, "Sivas'taki diğer belediyelere bakınca, emekli ve vatandaş için daha fazla hizmet sunulduğunu görebiliyoruz. Ancak Sivas'ta durum maalesef böyle. Çay evi özelleşirse fiyatlar artacak ve insanlar bir bardak çay içmekte zorlanacak. Sivas'ta vatandaşların yararlanabileceği alanlar az ve bu çay evinin kapanması emekliler için büyük bir kayıp olacak" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kasımpaşa Fenerbahçe Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda?

Kasımpaşa Fenerbahçe Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda?